Νούγκοβιτς: «Εύκολο να ''διαβαστεί'' η Νέβα, που είναι όμως ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νούγκοβιτς: «Εύκολο να ''διαβαστεί'' η Νέβα, που είναι όμως ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος»

Ο 31 ετών Κύπριος τερματοφύλακας, Χριστόφορος Νούγκοβιτς, είναι ένας από εκείνους από τους οποίους ο προπονητής της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας, θα συλλέξει πληροφορίες για την αντίπαλο της ομάδας του, Νέβα, ενόψει των προημιτελικών του EHF European Cup. Και αυτό καθώς ο άλλοτε αθλητής του Διομήδη Άργους (2011-2015) με τον οποίο κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ (2012), καθώς επίσης και 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2012, 2014), είχε συνεργαστεί στους «Λύκους» με τον κόουτς της Ένωσης και επιπλέον αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν (2019-20) στο ρωσικό Πρωτάθλημα.

Ο Νούγκοβιτς, ως μέλος της Σπαρτάκ Μόσχας (νυν CSKA Μόσχας), είχε αντιμετωπίσει την Νέβα κατά την περασμένη περίοδο, στην Αγία Πετρούπολη και η ομάδα του αναδείχθηκε νικήτρια. Δεύτερη φορά δεν την αντιμετώπισε, καθώς το Πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω του Covid-19.

Το greekhandball.com επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος, που πλέον αγωνίζεται στην γερμανική, Falken HSG Groß Bieberau/Modau, τόνισε: «Η Νέβα έχει έναν πολύ καλό και έμπειρο προπονητή, τον Τοργκοβάνοφ (δείτε εδώ) και επίσης διαθέτει έμπειρους και γυμνασμένους παίκτες. 

Τα ίντερ τους και ο τερματοφύλακάς τους είναι πολύ καλοί. Είναι εύκολη ομάδα στο σκάουτινγκ, καθώς πρόκειται για σύνολο που δουλεύει μηχανικά. Αν δεν εξελιχθεί κάτι καλά στον σχεδιασμό της για ένα ματς, τότε πηγαίνει σε ατομικό παιχνίδι και έτσι είναι εύκολο να περιοριστεί. Ακολουθεί συγκεκριμένο μοτίβο και επομένως είναι εύκολο να την ''διαβάσει'' κανείς».

Υπογράμμισε ακόμα: «Ο Δημήτρης είναι πολύ έμπειρος στο σκάουτινγκ, ένας από τους καλύτερους του είδους του, θα παρατηρήσει τις αδυναμίες της Νέβα και θα στοχεύσει σε αυτές. Η ΑΕΚ θα έχει ελαφρώς πιο εύκολο έργο από εκείνο που είχε απέναντι στην CSM. Παρ' όλα αυτά, η Νέβα είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος. Θα πρέπει η ΑΕΚ να δώσει το 101% και θα πάρει αυτό που τής αναλογεί».

Αναφορικά με την συνεργασία του με τον Δημητρούλια, ανέφερε στο greekhandball.com: «Είναι αυτός που με ανέδειξε, με βοήθησε και με έκανε να είμαι σωστός επαγγελματίας και ταυτόχρονα να καταθέτω ψυχή... Σπαρτιάτη. Ο Δημητρούλιας είναι ένας προπονητής με πορεία και έχει ''χτίσει'' όνομα, τον σέβονται όλες οι ομάδες στην Ελλάδα και είναι ίσως ο κορυφαίος στην χώρα. Τού εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να πάει στον τελικό και να κατακτήσει, γιατί όχι, το τρόπαιο. Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά αυτόν τον ευρωπαϊκό θεσμό, έχει ζήσει την κορυφή της διοργάνωσης. Για εμένα, η οικογένειά του, η οποία ζει στην Καλαμάτα, είναι και δική μου οικογένεια». 

No comments