Πηλαλίδης: «Η ΑΕΚ, που είναι ξεκάθαρο φαβορί, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να φοβάται από την Νέβα» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πηλαλίδης: «Η ΑΕΚ, που είναι ξεκάθαρο φαβορί, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να φοβάται από την Νέβα»



Σε επικοινωνία με τον προπονητή του Αερωπού Έδεσσας, Γιάννη Πηλαλίδη, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει την Νέβα, τον Νοέμβριο του 2019, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του EHF European Cup (πρώην Challenge Cup), ήρθε το greekhandball.com, με αφορμή το γεγονός πως η ΑΕΚ κληρώθηκε με την ρωσική  ομάδα. 

Ο τεχνικός του Αερωπού δήλωσε στην ιστοσελίδα μας: «Η Νέβα έχει έναν βασικό κορμό τα τελευταία χρόνια. Είναι άσκοπο, βέβαια, να κάνουμε σύγκριση των αγώνων του Αερωπού κόντρα στην Νέβα με εκείνους που έπονται μεταξύ της ΑΕΚ και της ρωσικής ομάδας, καθώς Αερωπός και ΑΕΚ είναι διαφορετικά μεγέθη. 

Η ΑΕΚ είναι ανώτερη σε επιλογές και σε χαρακτηριστικά σε σχέση με την Νέβα, η οποία ακολουθεί πιστά το ρωσικό μοντέλο. Έχει, επιπλέον, ως προπονητή μια εμβληματική φυσιογνωμία για το ρωσικό χάντμπολ, τον Ντιμίτρι Τοργκοβάνοφ. Εκείνος είναι ο μεγαλύτερος σταρ στην ομάδα».

Σχολίασε, επιπλέον: «Η Νέβα δεν μπορεί να αναπτύξει διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού και γι' αυτό δεν έχει πολλές επιλογές. Η ΑΕΚ δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να φοβάται από την Νέβα, η οποία δείχνει επιμονή σε μακρινές ρίψεις και μπορεί να παίξει κλειστή άμυνα προσαρμοζόμενη στο παιχνίδι του αντιπάλου. Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει υιοθετήσει γρήγορο παιχνίδι και δεν νομίζω πως η Νέβα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρυθμό, η ίδια βασίζεται σε συγκεκριμένους παίκτες, κυρίως στην περιφέρειά της, ενώ η ελληνική ομάδα έχει εναλλακτικές επιλογές.  

Συμπερασματικά, η κλήρωση είναι βατή για την ΑΕΚ. Προσωπικά, θεωρώ πως το ταξίδι, που έχει μια σχετική ταλαιπωρία και επομένως κούραση, ειδικά τώρα με τον Covid-19, αποτελεί τον μοναδικό κίνδυνο για την ΑΕΚ. Ξεκάθαρο φαβορί είναι η ΑΕΚ. Τής εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη!».

No comments