Στις 10 Φεβρουαρίου «κληρώνει» για την Εθνική Νεανίδων για το Women's 17 EHF Championship 2021 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στις 10 Φεβρουαρίου «κληρώνει» για την Εθνική Νεανίδων για το Women's 17 EHF Championship 2021Στις 10 Φεβρουαρίου, σε κλήρωση (θα ξεκινήσει στις 12:00 η ώρα Ελλάδας), που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στην Βιέννη, η Εθνική Νεανίδων θα μάθει τους αντιπάλους της στο Women's 17 EHF Championship 2021.

Πρόκειται για διοργάνωση δεύτερης κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στην Γεωργία και στην Λιθουανία, παράλληλα, από τις 7 έως τις 15 Αυγούστου και από την οποία 2 ομάδες από τις συνολικά 23 θα προβιβαστούν στο EHF EURO (πρώτη κατηγορία), έτσι ώστε να μετάσχουν σε αυτό σε 2 χρόνια.  


Οι 12 ομάδες που θα αγωνιστούν στην Γεωργία είναι οι:


Pot 1: Ολλανδία και Ισλανδία

Pot 2: Ουκρανία και Ιταλία

Pot 3: Νησιά Φερόε και Γεωργία

Pot 4: Ελλάδα και Ισραήλ

Pot 5: Βουλγαρία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Pot 6: Εσθονία και Λουξεμβούργο


Οι 11 ομάδες που θα αγωνιστούν στην Λιθουανία είναι οι:


Pot 1: Ισπανία και Σερβία

Pot 2: Πολωνία και Λιθουανία

Pot 3: Λευκορωσία και Β. Μακεδονία

Pot 4: Τουρκία και Φινλανδία

Pot 5: Λετονία και Κόσοβο

Pot 6: Μ. Βρετανία


Θα σχηματιστούν 2 όμιλοι σε κάθε χώρα. Η Γεωργία θα έχει 2 ομίλους των 6 ομάδων και η Λιθουανία 2 ομίλους των 6 και των 5 ομάδων. Από κάθε χώρα θα προκύψει μία Πρωταθλήτρια και έτσι 2 συνολικά Εθνικές θα προβιβαστούν στην μεγάλη κατηγορία. 

Οι ομάδες (με εξαίρεση την Μ. Βρετανία), που βρίσκονται σε κοινά «pots», δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, Ελλάδα και Ισραήλ θα μετάσχουν σε διαφορετικούς ομίλους.

No comments