Πρωταθλήτρια κόσμου για δεύτερη διαδοχική φορά η Δανία! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρωταθλήτρια κόσμου για δεύτερη διαδοχική φορά η Δανία!

Το... back to back πέτυχε η Δανία, η οποία χρίστηκε Πρωταθλήτρια κόσμου για δεύτερη διαδοχική φορά και δεύτερη στην ιστορία της, καθώς επικράτησε στον τελικό του Μουντιάλ Ανδρών, που διεξήχθη στην Αίγυπτο, με 26-24 των Σουηδών, στο στάδιο του Καΐρου, εκεί όπου η Σουηδία είχε πανηγυρίσει το τρόπαιο για τελευταία φορά, το 1999. 

Η Δανία απέκτησε διαφορά δύο τερμάτων, για πρώτη φορά στο ματς, στο 17ο λεπτό, όταν σημείωσε το 8-6, αλλά οι Σουηδοί ισοφάρισαν ξανά σε 10-10 στο 23ο λεπτό και στο αμέσως επόμενο, για πρώτη φορά, προηγήθηκαν. Τελικά, το πρώτο ημίχρονο έληξε 13-13. 

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες βρέθηκαν πολλές φορές σε ισόπαλο σκορ, όμως οι Δανοί ήταν εκείνοι που συνήθιζαν να παίρνουν το προβάδισμα και οι Σουηδοί αυτοί που ακολουθούσαν. Κομβικό ρόλο στην νίκη των Δανών -η Εθνική των οποίων είναι μία από τις τέσσερις που έχει καταφέρει να κατακτήσει διαδοχικά Παγκόσμια (σ.σ. Σουηδία, Ρουμανία - δύο μάλιστα φορές, Γαλλία οι άλλες τρεις)- έπαιξε ο τερματοφύλακας και αρχηγός τους, Νίκλας Λάντιν, που πραγματοποίησε συνολικά 13 επεμβάσεις. 

No comments