Και με τον νόμο η επιχορήγηση των σωματείων από τους Δήμους - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Και με τον νόμο η επιχορήγηση των σωματείων από τους Δήμους


Επειδή ακούμε και μαθαίνουμε, από όλη την Ελλάδα, πολλά και διάφορα σε σχέση με τις προθέσεις Δήμων για την ενίσχυση των ομάδων χάντμπολ Α1 Κατηγορίας, που απευθύνθηκαν σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να έχουν την συνδρομή τους για την κάλυψη των εξόδων για τα τεστ κόβιντ και όχι μόνον, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρα τα εξής :
1. Σύμφωνα με τον Νόμο 4735/2020 (ΦΕΚ 197 Α 2020) και το άρθρο 66, περίπτωση 3,  παρέχεται με σαφήνεια η δυνατότητα στους Δήμους να επιχορηγούν τα ερασιτεχνικά σωματεία "....για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων.....".
2.Δεν μπορεί κανείς να επικαλεσθεί τον Επίτροπο που ελέγχει τα οικονομικά κάθε Δήμου, εφόσον πρόκειται για δαπάνη επιλέξιμη και όχι έκτακτη.
3.Δεν αντιμετωπίζουν  πρόβλημα οι ομάδες που δεν μπήκαν στο Μητρώο ή δεν έχουν καταθέσει αίτηση.
4.Δεν εξαιρούνται οι Δήμοι που έχουν ζημιές. ΟΛΟΙ μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα σωματεία, χωρίς μάλιστα να υπάρχει χρονικός περιορισμός για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων που θα εγκριθούν από τα Δημοτικά Συμβούλια.      

Συνεπώς, ΟΛΟΙ οι Δήμοι ΜΠΟΡΟΥΝ άμεσα να ενισχύσουν οικονομικά τα σωματεία της περιοχής τους για την προαγωγή του αθλήματος καθώς και για έξοδα μετακίνησης ( όχι μόνο σε αγώνες αλλά και για προπονήσεις ).
Αρα, η ...καραμέλα '' δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν μπορώ '', πάει περίπατο.
Οπότε, οι Δήμοι ας κάνουν το καθήκον τους, πέρα και πάνω από προσωπικές σχέσεις και ότι άλλο.
Το greekhandball.com  σας έχει, άλλωστε, ενημερώσει για τις προθέσεις και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων που συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

No comments