Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου κατέκτησε η Ισπανία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου κατέκτησε η Ισπανία


Η Ισπανία επικράτησε με 35-29 της Γαλλίας, στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών της Αιγύπτου και κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη στην Σουηδία, το 2011. 

Οι Ισπανοί κυριάρχησαν σε όλο το πρώτο μέρος, στο οποίο κράτησαν, στην μεγαλύτερη διάρκειά του, σε απόσταση στο σκορ τους έξι φορές Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Γάλλους. Στο 29ο λεπτό, η τυπικά φιλοξενούμενη Εθνική Γαλλίας πλησίασε στα δύο τέρματα (15-13), όμως το ημίχρονο «έκλεισε» στο 16-13 υπέρ των Ισπανών.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η ομάδα του Γκιλιέμ Ζιλέ ήταν πιο συγκροτημένη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου μισαώρου, όμως σχετικά γρήγορα, στο 34ο λεπτό, η Ισπανία πέτυχε το 18-15 και άρχισε να «χτίζει» και πάλι διαφορά. Στο 46ο λεπτό, οι Ισπανοί, που δεν απώλεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα και ούτε αισθάνθηκαν να χάνουν τον έλεγχο, προηγούνταν με πέντε γκολ (28-23) και το τέλος προδιαγραφόταν πια με περισσότερη σαφήνεια. Πράγματι, η δύο φορές (2005, 2013) Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Ισπανία, διατήρησε τα ηνία και κατέκτησε, τελικά, την τρίτη θέση.

No comments