Π.Σ.Α.Χ. " Υπάρχει ζήτημα επιβίωσης του αθλήματος '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Π.Σ.Α.Χ. " Υπάρχει ζήτημα επιβίωσης του αθλήματος ''


Με ανακοίνωση του ο Π.Σ.Α.Χ. εκφράζει την ζωηρή αγωνία του για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων και επισημαίνει ότι πρέπει Ο.Χ.Ε. και σωματεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους : 

'' Έπειτα από την ολοκλήρωση της  τηλεδιάσκεψης όλων των συντελεστών των πρωταθλημάτων  Ανδρών και Γυναικών το Σάββατο 02/01/2021, στην οποία συμμετείχαμε και εμείς, διαπιστώσαμε και μετέπειτα διαβάσαμε στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων τάσσεται υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος, με την διαφορά όμως να υφέρπει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ και να συνοδεύει την όλη επιχειρηματολογία καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, που θεωρούμε ότι δεν θα βγει σε καλό για το άθλημα εν γένει και είναι επικίνδυνο για τη βιωσιμότητα του αθλήματος. 

Διαπιστώσαμε ότι στην πλειονότητά τους τα σωματεία, αλλά και η Ο.Χ.Ε., δεν έχουν κάνει τίποτα, ώστε να είναι σε ετοιμότητα για τη συνθήκη που τώρα τίθεται μπροστά μας (διασφάλιση των τεστ).Δυστυχώς το κάλεσμά μας στις 08/11/2020 δεν ενεργοποίησε κανέναν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στην εξεύρεση λύσης για την επόμενη μέρα της αδειοδότησης επανέναρξης της δράσης, η οποία τελικά δόθηκε και τώρα όλα φαίνονται ομιχλώδη. 

Μια πρόταση που κινήθηκε πάνω στη λογική του "κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν" και τελικά διαπιστώθηκε από τη χθεσινή συνάντηση ότι χρειάζεται χρόνος για κάτι τέτοιο, ωστόσο άλλος χρόνος από την πλευρά μας είναι πλέον αδιαπραγμάτευτος. Όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η λογική του να βάλουν "πλάτη" οι αθλήτριες και οι αθλητές για ακόμα μια φορά ,τη στιγμή που πλήρωσαν το μάρμαρο στην προηγούμενη και την τωρινή καραντίνα με συσσωρευμένους μήνες απληρωσιάς. 

Καλούμε την Ομοσπονδία, τα σωματεία και την πολιτεία να επωμιστούν το βάρος των ευθυνών τους και να μην πετάνε μία καυτή πατάτα ο ένας στον άλλο και στο τέλος να την πληρώσουν πάλι οι αθλήτριες και οι αθλητές. Για να υπάρχει πρωτάθλημα φέτος, αλλά και του χρόνου απαιτούμε "να ξεκινήσουμε χθες" και να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις!!! ''.


No comments