Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον αγώνα Σλοβενία - Αίγυπτος - Η τροφική δηλητηρίαση πριν από το ματς, οι υπόνοιες για αλλοίωση και οι εκδοχές - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον αγώνα Σλοβενία - Αίγυπτος - Η τροφική δηλητηρίαση πριν από το ματς, οι υπόνοιες για αλλοίωση και οι εκδοχές


Το ματς Σλοβενία - Αίγυπτος ήταν καθοριστικό για τις δύο ομάδες όσον αφορά στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης του 4ου γκρουπ του βασικού γύρου (main round) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών της Αιγύπτου. Τελικά, η ισοπαλία (25-25) ευνόησε την Εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας, που προκρίθηκε στα προημιτελικά, ενώ αντίθετα η Σλοβενία αποκλείστηκε από την συνέχεια. Γεγονότα πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο, δημιούργησαν αντιπαραθέσεις με υπόνοιες για αλλοίωση και πυροδότησαν... μπόλικες, για την ώρα, φήμες. 

Δώδεκα παίκτες της Εθνικής Σλοβενίας υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση περίπου 24 ώρες πριν από την πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, μάλιστα, ο Μπλαζ Μπλαγκοτινσεκ, κατέρρευσε στα αποδυτήρια, πριν από τον αγώνα, έχοντας αβάσταχτους πόνους και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο, αδυνατώντας βέβαια να προσφέρει, όπως και άλλοι συμπαίκτες του, τις υπηρεσίες του. Η Ομοσπονδία χάντμπολ της Σλοβενίας, μέσω ανακοίνωσής της, στράφηκε ευθέως ενάντια στους διοργανωτές δηλώνοντας πως το τουρνουά είναι, σε όλα τα επίπεδα, χαμηλού επιπέδου. Από την πλευρά της Σλοβενίας υποστηρίζεται, επιπλέον, πως τα μέλη της Λευκορωσίας (μετείχε στον ίδιο όμιλο), που διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο, δεν έπαθαν αντίθετα απολύτως τίποτα από το φαγητό.

Από την άλλη, η εκδοχή των Αιγυπτίων είναι πως οι Σλοβένοι παρήγγειλαν πίτσες και μπύρες εκτός ξενοδοχείου την αμέσως προηγούμενη από τον αγώνα ημέρα και η τροφική δηλητηρίαση ενδεχομένως να οφείλεται σε αυτό το γεγονός. Ωστόσο, οι Σλοβένοι ισχυρίζονται πως η παραγγελία έγινε σε εστιατόριο εντός του ξενοδοχείου, καθώς, λόγω του κορονοϊού, κανένα εξωτερικό πρόσωπο δεν θα μπορούσε να εισέλθει στο ξενοδοχείο, χωρίς να έχει υποβληθεί σε τεστ Covid-19.

H Διεθνής Ομοσπονδία χάντμπολ ερευνά την υπόθεση.

No comments