Αρβανίτης: «Nα εκμεταλλευτούμε τον σημαντικό χρόνο, που έχουμε στην διάθεσή μας, ο οποίος δεν θα υπήρχε υπό φυσιολογικές συνθήκες» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αρβανίτης: «Nα εκμεταλλευτούμε τον σημαντικό χρόνο, που έχουμε στην διάθεσή μας, ο οποίος δεν θα υπήρχε υπό φυσιολογικές συνθήκες»Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει σήμερα (18:00) στις προπονήσεις, στο ΟΑΚΑ, ώστε να συνεχίσει την προετοιμασία της για τα προκριματικά του ΕURO 2022. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στις 07/12 το Βέλγιο στο ΔΑΚ Κορυδαλλού.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητή, Γιάννης Αρβανίτης, δήλωσε για λογαριασμό της ιστοσελίδας της ΟΧΕ: «Οι ευκαιρίες γεννιούνται μέσα στην κρίση και εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον σημαντικό χρόνο που θα έχουμε στην διάθεσή μας για προετοιμασία, ο οποίος δεν θα υπήρχε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Σαφέστατα δουλειά μας είναι να επαναφέρουμε του διεθνείς σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού απέχουν μεγάλο διάστημα από προπονήσεις και αγώνες. Αυτό θα το κάνουμε με τον γυμναστή μας Γιώργο Χρυσάφη, αλλά και όλο το τεχνικό μας τιμ. Όλα θα γίνουν με προσοχή για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς τόσο στην περίοδο της προετοιμασίας, αλλά και στη συνέχεια. Απώτερος στόχος είναι η ομάδα να είναι έτοιμη στα επίσημα παιχνίδια».

Για το πότε υπολογίζει να έχει όλη την ομάδα στην διάθεση του, σχολίασε: «Υπολογίζω τους αθλητές της ΑΕΚ μετά τα ευρωπαϊκά ματς του σωματείου τους (19-20 με Πριστίνα για το EHF European Cup) και πιστεύω θα έχουμε μαζί μας για ικανοποιητικό διάστημα και τα υπόλοιπα παιδιά από το εξωτερικό. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν ότι η Εθνική θα παραμείνει υγιής. Να μην έχουμε κρούσματα που θα μας πάνε πίσω. Γι' αυτό όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με την Εθνική οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προστατεύοντας τον εαυτό μας, προστατεύουμε και την Εθνική».

Σχετικά με την νέα σειρά των αγώνων και τους αντιπάλους, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια αξιολόγηση αυτή την στιγμή. Τα πάντα είναι απρόβλεπτα. Κάθε μέρα υπάρχουν ανατροπές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες που έχουμε στον όμιλο μας. Δεν ξέρουμε την κατάσταση καμίας ομάδας. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι και στο Βέλγιο δεν διεξάγονται αγώνες, στη Σερβία παίζουν κανονικά, αλλά έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι αθλητές αγωνίζονται εκτός χώρας».

No comments