Η Αγνή Ζυγούρα ανοίγει την καρδιά της στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Αγνή Ζυγούρα ανοίγει την καρδιά της στο greekhandball.com




Μετρά αντίστροφα, πλέον, για το ταξίδι ζωής και καριέρας η Αγνή Ζυγούρα, που αφήνει την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ για την Ισπανία και την Ροκάσα Γκραν Κανάρια, με το βλέμμα στις εμπειρίες που θα την κάνουν καλύτερη.

Η 24χρονη αθλήτρια μίλησε στο greekhandball.com  ( το ΜΜΕ που αποκάλυψε τη μεταγραφή της στον ισπανικό σύλλογο ) και άνοιξε την καρδιά της, με λόγια που φανερώνουν όχι μόνο σοβαρό χαρακτήρα αλλά και προσωπικότητα που εξηγεί την πρόοδο σε όλους τους τομείς της ζωής της :

'' Πιστεύω ότι τα έχω ζήσει όλα στην Ελλάδα.  Πήρα μεγάλη αγάπη από την Καστοριά όπου ξεκίνησα,  εξέλιξη στη  Νέα Ιωνία και περαιτέρω εξέλιξη στον ΠΑΟΚ, κατακτώντας τίτλους με τις δύο ομάδες και έφθασα στο επίπεδο όπου κατάφερα αυτή τη μεταγραφή. Ηλθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου ώστε να κάνω το βήμα παραπάνω και να δώ που μπορώ να φθάσω σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διευρύνοντας φυσικά τους ορίζοντες μου. Αναφορικά με το τάϊμινγκ της μεταγραφής, έχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα είναι αβέβαιο. Εχει, ουσιαστικά, μπεί λουκέτο λόγω της πανδημίας. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που με βοήθησε να πάρω αυτή την απόφαση και να φύγω, προκειμένου να παίξω στο πρωτάθλημα της Ισπανίας που είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Σίγουρα, η χρονική στιγμή δεν είναι η καλύτερη για τον ΠΑΟΚ στον οποίο θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία γιατί δεν προέβαλε καμία αντίδραση στη μεταγραφή μου και έδειξε ιδιαίτερη κατανόηση και τον ευχαριστώ  πολύ για αυτό ''. 

Μόλις τακτοποιηθούν διαδικαστικά ζητήματα ( που θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του επόμενου 48ωρου ), η Αγνή θα πετάξει για το νησί Γκραν Κανάρια, στα Κανάρια Νησιά, ώστε να εγκατασταθεί στην πόλη Τέλντε όπου εδρεύει η ομάδα της.

Το πρωτάθλημα στην Ισπανία έχει διακοπεί, λόγω  και του Euro, ωστόσο, πραγματοποιούνται προπονήσεις ώστε οι ομάδες να είναι έτοιμες στην επανέναρξη, τον Ιανουάριο.

Στην Ροκάσα αγωνίζονται, ακόμα, αθλήτριες από την Κούβα και την Ιαπωνία ενώ η ενίσχυση της με την Ζυγούρα κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς, μπροστά της η ισπανική ομάδα έχει σεζόν με, τουλάχιστον, 30 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. 

Ανοικτό, μάλιστα, είναι το ενδεχόμενο να συναντηθούν, φέτος, στην Ευρώπη, Ροκάσα και ΠΑΟΚ, εφόσον περάσουν στις 8 ομάδες του EHF European Cup όπου μετέχουν, αλλά, ακόμα βέβαια είναι νωρίς για σχετικές κουβέντες, αν και η Αγνή παραδέχεται ότι '' θα είναι σίγουρα...περίεργο, αλλά και αρκετά ενδιαφέρον ''.

Στην διεθνή αθλήτρια, ευχήθηκε ήδη '' καλή επιτυχία '' η φίλη της και πρώην συμπαίκτρια της στη Νέα Ιωνία Μάγδα Κεπεσίδου, που παίζει στην Πολωνία και οι δύο κοπέλες, μάλιστα, συμφώνησαν ότι '' με τις εμπειρίες που θα πάρουν στο εξωτερικό, θα βοηθήσουν ώστε να πάει η Εθνική ομάδα ένα βήμα παραπάνω ''. 

Πάντως, είτε από φιλομάθεια είτε από...ένστικτο, η Αγνή έχει ήδη προετοιμάσει το μέλλον της στην Ροκάσα Γκραν Κανάρια.

Δεν αρκέσθηκε στην άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και εδώ και ένα χρόνο μαθαίνει ισπανικά και ήδη έχει φθάσει σε καλό επίπεδο, οπότε, θα μπορεί να συνεννοείται στην ομάδα της, πληροφορία που αξιολογήθηκε με...ανακούφιση από τον προπονητή της όπως και από συναθλήτριες της, καθώς, δεν είναι...μυστικό ότι οι Ισπανοί, γενικά, δεν θεωρούν...κορυφαία προτεραιότητα για τη ζωή τους, την εκμάθηση των αγγλικών...


Νίκος Δελαγραμμάτικας








No comments