Ο Γιάννης Ανταλής αναλύει, για το greekhandball.com, τις χθεσινές (04/12) αναμετρήσεις του EURO 2020 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Γιάννης Ανταλής αναλύει, για το greekhandball.com, τις χθεσινές (04/12) αναμετρήσεις του EURO 2020



Το greekhandball.com δίνει την ευκαιρία σχολιασμού, κατά την διάρκεια του EURO 2020 των γυναικών, σε ανθρώπους του αθλήματος, που ασχολούνται με το γυναικείο χάντμπολ, ώστε οι αναγνώστες να απολαμβάνουν μία διαφορετική, μη δημοσιογραφική, προσέγγιση.

Σήμερα (05/12), ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Άρη Νίκαιας (Α1 Γυναικών), Γιάννης Ανταλής, σχολιάζει για λογαριασμό της ιστοσελίδας μας τα χθεσινά (04/12) ματς της διοργάνωσης.


του Γιάννη Ανταλή


EURO ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2020 - ΗΜΕΡΑ 2η

Ξεκινώντας, να πω ότι οι συνέπειες του Covid-19 φαίνονται και σε αυτή την διοργάνωση. Θα συμφωνήσω απόλυτα με ό, τι έγραψε ο Βασίλης (σ.σ. Σκανδάλης) χθες (δείτε εδώ). Oι ομάδες  δεν  είναι  στον βαθμό ετοιμότητας, που θα ήθελαν να βρίσκονται. Η εικόνα των άδειων εξεδρών, και τα θετικά κρούσματα στην ομάδα της Σερβίας (εύχομαι μόνο) μειώνουν την λάμψη της γιορτής του γυναικείου χάντμπολ.

ΓΑΛΛΙΑ  - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ  24 - 23  

Όπως έδειξαν και τα στατιστικά αποτελέσματα ήταν ισορροπημένο παιχνίδι. Υπάρχουν όμως 3 τομείς που κατά την γνώμη μου έχρισαν την νικήτρια ομάδα. Αρχικά, οι δίλεπτες αποβολές, 6 για το Μαυροβούνιο έναντι 1 για την Γαλλία (και μάλιστα στο 12ο λεπτό). Δεύτερον, τα τραγικά ποσοστά που είχε το Μαυροβούνιο στην θέση του τερματοφύλακα (14%), σε σχέση με το 32% της Γαλλίας. Τρίτον, η βοήθεια που πήραν οι ομάδες από τους πάγκους τους. Για την Γαλλία σκόραραν 12 παίκτριες, ενώ για το Μαυροβούνιο μόλις 8.

Η Γαλλία βασίστηκε στο δυναμικό παιχνίδι με Niakate / Flippes και Kouyate στην περιφέρεια και στην οργάνωση βασίστηκε στη Zaadi.  

Το Μαυροβούνιο «έβρισκε» γκολ συνήθως από τις γωνίες με τις Radicevic, Mehmedovic, αλλά σε παιχνίδι που συνολικά έγιναν 4 αιφνιδιασμοί την νίκη δύσκολα θα στην δώσουν τα εξτρέμ. 

ΟΥΓΓΑΡΙΑ  -  ΚΡΟΑΤΙΑ  22 - 24

Η  Ουγγαρία ήταν αρκετά καλή ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να τρέξει το παιχνίδι όσο θα ήθελε με αποτέλεσμα ή να βρίσκει οργανωμένες άμυνες ή να κάνει αβίαστα λάθη.

Η  Κροατία παρουσιάστηκε συνολικά καλύτερη, αξιοποίησε το  πλεονέκτημα στα πίβοτ με την Debelic να έχει 3/4 (75%) και την Jezic 3/3 (100%) και σε συνδυασμό με την πολύ καλή Blazevic (75%) νίκησε δίκαια.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού τα πολλά λάθη και από τις 2 ομάδες, συνολικά 35. Ένα ακόμα σημάδι ότι οι ομάδες είναι επηρεασμένες και ανέτοιμες.

ΔΑΝΙΑ  -  ΣΛΟΒΕΝΙΑ  30 - 23

Η  Δανία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, ήταν το φαβορί και το έδειξε. Παρουσιάστηκε σε πολύ καλή κατάσταση, ήξερε τι ζητούσε από το παιχνίδι και επικράτησε πολύ εύκολα. Έτρεξε το γήπεδο, έβγαλε άμυνες και αιφνιδιασμούς. Είχε υψηλό ποσοστό στην επίθεση (57%). 

Η Σλοβενία δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο, προσπάθησε όσο μπορούσε να κρατηθεί κοντά με γκολ που έπαιρνε από την Lazovic (5 γκολ, με 83%) αλλά με 12 λάθη σε παιχνίδι με την «οικοδέσποινα» δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο.

No comments