Ο Βασίλης Σκανδάλης σχολιάζει για το greekhandball.com τις χθεσινές (03/12) αναμετρήσεις του EURO 2020 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Βασίλης Σκανδάλης σχολιάζει για το greekhandball.com τις χθεσινές (03/12) αναμετρήσεις του EURO 2020



Το greekhandball.com θα δίνει την ευκαιρία σχολιασμού, κατά την διάρκεια του EURO 2020 των γυναικών, σε ανθρώπους του αθλήματος, που ασχολούνται με το γυναικείο χάντμπολ, ώστε οι αναγνώστες να απολαμβάνουν μία διαφορετική, μη δημοσιογραφική, προσέγγιση.

Σήμερα (04/12), ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Πυλαίας (Α1 Γυναικών), Βασίλης Σκανδάλης, σχολιάζει  για λογαριασμό της ιστοσελίδας μας τα χθεσινά (03/12) ματς της διοργάνωσης.


του Βασίλη Σκανδάλη


EURO ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2020 - ΗΜΕΡΑ 1η

Μια πρώτη γενική παρατήρηση θα ήταν ότι οι ομάδες εμφανίζονται ανέτοιμες και επηρεασμένες από την μικρή αγωνιστική δραστηριότητα των αθλητριών. Με εξαίρεση ίσως την Ρωσία -που φάνηκε πιο έτοιμη- και την Νορβηγία, η οποία έχει μία αξιοσημείωτη ομοιογένεια, οι υπόλοιπες ομάδες είχαν σχετικά χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά και πολλά αβίαστα λάθη.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 19-22

Η Γερμανία παρουσιάστηκε πολύ καλή, με πολύ ομαδική δουλειά, ιδίως στην άμυνα και περιόρισε δραστικά την Nιάγκου (1 γκολ στο πρώτο ημίχρονο). Επίσης, δεν κινδύνευσε σημαντικά από τις υπόλοιπες αθλήτριες της Ρουμανίας. Στην επίθεση ήταν σταθερή και πειθαρχημένη.

Αντίθετα, η Ρουμανία, με πολλά επιθετικά προβλήματα, με μέτρια την Νιάγκου (4/14), που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών επιλογών, αλλά και φανερά επηρεασμένη από την απουσία της βασικής πίβοτ, που διαγνώστηκε με κορονοϊό και δεν αγωνίστηκε. Συγκινητική η προσπάθεια της τερματοφύλακα, Ντουμάνσκα, που με 12 αποκρούσεις κράτησε την Ρουμανία στο παιχνίδι.

ΡΩΣΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 31-22

Πολύ καλή παρουσία της Ρωσίας και σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά την απουσία των Σεν και Βγιατσίρεβα, με πολλές επιθετικές επιλογές και καλό ρυθμό σε άμυνα κι επίθεση. 

Η Ισπανία παρά την μεγάλη ταχύτητα, που την χαρακτηρίζει ως ομάδα δεν μπόρεσε να επιβάλει το παιχνίδι της και είχε μεγάλη δυσκολία να διασπάσει την πολύ ψηλή άμυνα της Ρωσίας. Με αρκετά λάθη, πράγμα όχι φυσιολογικό για ομάδα αυτού του επιπέδου.

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ  27-24

Δυσκολεύτηκε η Σουηδία να πάρει την νίκη, με προβλήματα στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, βελτιωμένη στο δεύτερο, κατάφερε στο τέλος να φτάσει στην επικράτηση, λόγω της καλής παρουσίας της Γκούλντεν, που είναι το βαρόμετρο της ομάδας, αλλά και της Μπλοχμ, που με καθοριστικά γκολ στο τέλος διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. 

Καλή παρουσία της Τσεχίας παρά τις απουσίες, προσπάθησε μέχρι το τέλος έχοντας σε  καλή 'μέρα την τερματοφύλακά της (5 αποκρούσεις σε πέναλτι) και με καλή τακτική παρουσία στην επίθεση. Στη Δανία ταξίδεψε με ελλείψεις και αγωνιστική απραξία.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ 35-22

Μία πολύ σοβαρή Νορβηγία δεν άφησε περιθώρια στην Πολωνία. Δύναμη, ταχύτητα, αλλά και αγωνιστική πειθαρχεία τα βασικά στοιχεία της Νορβηγίας. Μεγάλη επιστροφή για την Μορκ  μετά από την αποκατάστασή της, από την επέμβαση στο γόνατο, ύστερα από ρήξη χιαστού για τρίτη φορά.

Καλή η Πολωνία με πλάνο και επιλογές, σίγουρα θα δυσκολέψει τις υπόλοιπες ομάδες, με μεγάλο μείον κάποιες απουσίες και μία μεγάλη αγωνιστική απραξία. Αρκετά λάθη ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, καλή παρουσία στο πρώτο.

No comments