Τα χθεσινά (03/12) αποτελέσματα του EURO 2020, τα σημερινά (04/12) ματς, οι βαθμολογίες και το παιχνίδι, που αναβλήθηκε - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα χθεσινά (03/12) αποτελέσματα του EURO 2020, τα σημερινά (04/12) ματς, οι βαθμολογίες και το παιχνίδι, που αναβλήθηκε

Η σούπερσταρ της Νορβηγίας, Νόρα Μορκ, επέστρεψε... πεινασμένη για δόξα. Η πολύπειρη δεξιά ίντερ αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ της χθεσινής (03/12) αναμέτρησης του αντιπροσωπευτικού της συγκροτήματος με αντίπαλο την Πολωνία, καθώς πέτυχε 6 τέρματα στη νίκη της Νορβηγίας με 35-22. Η Μορκ, η οποία ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια από τραυματισμούς, είχε σκοράρει 12 φορές στο τελευταίο της, πριν από το χθεσινό, παιχνίδι για το EURO, στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Ολλανδία (νίκη 30-29 της Νορβηγίας), πριν από 4 χρόνια. Από την άλλη, η τελευταία νίκη της Πολωνίας στη φάση των ομίλων του θεσμού ήταν το 2014, με αντίπαλο την Ρωσία.

Η Ρωσία επικράτησε σχετικά εύκολα (31-22) με αντίπαλο την Ισπανία, σε παιχνίδι που αναμενόταν να ήταν μια... σκληρή μάχη μεταξύ δύο Εθνικών ομάδων, οι οποίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 κατέκτησαν μετάλλια (σ.σ. η Ισπανία το ασημένιο και η Ρωσία το χάλκινο). Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης η Ρωσία, που αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησε κατά κράτος και τελικά πέτυχε την 45η της νίκη στο EURO και την τρίτη της απέναντι στην Ισπανία, στο τουρνουά.  

To ματς Σουηδία - Τσεχία (27-23) ήταν «κλειστό» και αμφίρροπο κατά την διάρκειά του. Η γκολκίπερ της Τσεχίας, Πέτρα Κουντιάτσκοβα, που είναι μάλιστα η δεύτερη τερματοφύλακας της ομάδας (σ.σ. η Λούκα Σατράποβα απουσίαζε), πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Παρ' όλα αυτά, η Σουηδία, η οποία είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο EURO 2014, απέκτησε διαφορά ασφαλείας λίγα λεπτά πριν από το φινάλε και έτσι έφτασε στους πρώτους της 2 βαθμούς στον όμιλο. Καθοριστική, πάντως, ήταν η συνεισφορά της γκολκίπερ της, Τσέσικα Ράιντ, που χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μισάωρο και επενέβη σωτήρια 7 φορές. 


H Γερμανία πήρε... ρεβάνς για το χαμένο ματς (29-24) από την Ρουμανία, πριν από δύο χρόνια, στο EURO 2018, καθώς χθες επικράτησε με 19-22. Το γερμανικό σύνολο περιόρισε αποτελεσματικά την Κριστίνα Νιάγκου και η σούπερσταρ της Ρουμανίας σημείωσε μόλις ένα τέρμα στο πρώτο μέρος. Η Ρουμανία βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, η Νιάγκου (συνολικά 4 τέρματα) πέτυχε γκολ... βολίδα, καθώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με ταχύτητα 113 χιλιομέτρων, η γκολκίπερ της ομάδας, Γιουλίγια Ντουμάνσκα (γεννημένη στην Ουκρανία), έκανε ό, τι μπορούσε, αποκρούοντας μάλιστα τρία πέναλτι, όμως όλα αυτά δεν στάθηκαν αρκετά, για να αποφευχθεί η ήττα από την Γερμανία. 


Τα χθεσινά αποτελέσματα:


Ρωσία - Ισπανία 31-22 (γκρουπ B)

Σουηδία - Τσεχία 27-23 (γκρουπ B)

Ρουμανία - Γερμανία 19-22 (γκρουπ D)

Νορβηγία - Πολωνία 35-22 (γκρουπ D)


Oι βαθμολογίες:




Οι σημερινές αναμετρήσεις:


Γαλλία - Μαυροβούνιο (19:15 ώρα Ελλάδας, γκρουπ Α)

Δανία - Σλοβενία (21:30 ώρα Ελλάδας, γκρουπ Α)

Ουγγαρία - Κροατία (19:15 ώρα Ελλάδας, γκρουπ C)

*Το παιχνίδι Ολλανδία - Σερβία (γκρουπ C), που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, αναβλήθηκε, καθώς μία αθλήτρια της Εθνικής Σερβίας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η παίκτρια θα παραμείνει σε καραντίνα για διάστημα, που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του τουρνουά. Σε απομόνωση παρέμειναν και όλα τα μέλη της Εθνικής Σερβίας μέχρι σήμερα, που θα υποβάλλονταν ξανά σε τεστ Covid-19. Η αναμέτρηση έχει οριστεί για αύριο (05/12, 21:30 ώρα Ελλάδας) και θα διεξαχθεί υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα τεστ θα είναι αρνητικά. 

No comments