Εκτός μεταλλίων του EURO 2020 η παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2019, Ολλανδία - Η Ουγγαρία νίκησε την Ρουμανία σε ματς... γοήτρου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εκτός μεταλλίων του EURO 2020 η παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2019, Ολλανδία - Η Ουγγαρία νίκησε την Ρουμανία σε ματς... γοήτρου


Εκτός των ημιτελικών του EURO 2020 τέθηκε η παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2019, Ολλανδία, η οποία αν και νίκησε (28-27) χθες (14/12) την Γερμανία σε μία από τις πιο εντυπωσιακές αναμετρήσεις της διοργάνωσης, μέχρι τώρα, δεν κατάφερε, λόγω συνδυασμών αποτελεσμάτων, να προκριθεί.

Η Ολλανδία βρέθηκε να χάνει με 6-0 στις αρχές του παιχνιδιού, όμως βελτιώθηκε και μείωσε την διαφορά στο σκορ. Παρ' όλα αυτά, το ημίχρονο «έκλεισε» με το σκορ στο 14-15 υπέρ της Γερμανίας. Στο δεύτερο μέρος, η Εθνική της Ολλανδίας έκανε... comeback και ανέτρεψε την εις βάρος της κατάστασης. Η Γερμανίδα γκολκίπερ, Ντίναχ Εκέρλε, η οποία αγωνίζεται στη Μέτζ, ομάδα που κατευθύνει ο τεχνικός της Εθνικής Ολλανδίας, Εμάνουελ Μαγιονάντε, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση αποκρούοντας 16 φορές την μπάλα (συμπεριλαμβανομένων τριών πέναλτι), έπειτα από σουτ. Μεγάλη εμφάνιση, όμως, πραγματοποίησε και η Ολλανδέζα τερματοφύλακας, Τες Βέστλερ, που είχε 17 επεμβάσεις, τις περισσότερες έως τώρα σε παιχνίδι του EURO 2020. 

Ακόμα και αν η Ολλανδία επικρατήσει απόψε (15/12) της Ρουμανίας και η Γερμανία νικήσει την Κροατία, η Ολλανδία δεν μπορεί να προκριθεί, εξαιτίας της διαφοράς των γκολ.


Η Ουγγαρία επικράτησε με 26-24 της Ρουμανίας, η οποία παρέμεινε χωρίς πόντο στον 2ο όμιλο του main round, ενώ αντίθετα η Ουγγαρία έχει πλέον 2 βαθμούς. Αμφότερες, ωστόσο, δεν συγκεντρώνουν πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η πολύ μέτρια επιθετική λειτουργία της Ρουμανίας, που θα τερματίσει τελευταία στο γκρουπ της, ήταν για ακόμα μία φορά η βασική της αδυναμία και η Ουγγαρία εκμεταλλεύτηκε αυτό το τρωτό σημείο της αντιπάλου της. MVP του ματς αναδείχθηκε η αριστερή εξτρέμ των νικητών, Ναντίνε Σχάτζι, η οποία σημείωσε 7 τέρματα σε 9 προσπάθειές της. Εντυπωσιακή, παρ' όλα αυτά, χαρακτηρίστηκε η απόδοση της Ρουμάνας 21 ετών πίβοτ, Λορένα Οστάσε, που πέτυχε 8 γκολ. 


Οι βαθμολογίες των δύο ομίλων του main round:




Το σημερινό (15/12) πρόγραμμα:


Μαυροβούνιο - Ισπανία, 17:00

Γαλλία - Σουηδία, 19:15

Δανία - Ρωσία, 21:30

Ολλανδία - Ρουμανία, 17:00

Κροατία - Γερμανία, 19:15

Ουγγαρία - Νορβηγία, 21:30


*Όλες οι ώρες είναι προσαρμοσμένες σε ώρες Ελλάδας

No comments