Επιστολή της ΟΧΕ στην ΓΓΑ για επιστροφή, τι θα ισχύσει με τα τεστ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστολή της ΟΧΕ στην ΓΓΑ για επιστροφή, τι θα ισχύσει με τα τεστ

 


Η ΟΧΕ με επιστολή της στην ΓΓΑ επαναδιατυπώνει το αίτημα της για επανέναρξη των πρωταθλημάτων της, στο πλαίσιο άλλωστε των υπουργικών αναφορών για επιστροφή στις προπονήσεις των ομάδων των ανωτάτων κατηγοριών των ομαδικών σπορ.

Μάλιστα, επικαιροποιείται το υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του greekhandball.com  προωθείται ως προς τα τεστ, η λύση της πραγματοποίησης αρχικά μοριακού τεστ και στη συνέχεια, σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα, θα γίνονται ράπιντ τεστ.

Ακόμα, πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο σε ότι αφορά τα τεστ, το είδος και τη συχνότητα τους. 

Η Υγειονομική Επιτροπή της ΟΧΕ έχει κάνει καλή προεργασία, αλλά, πλέον αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής της Πολιτείας.

Πάντως, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, κατ΄ αρχήν,  οι ομάδες της Handball Premier δεν είναι αρνητικές για την επιστροφή τους, παρά το οικονομικό βάρος που θα προκύψει, αλλά, αναμφίβολα, η ενίσχυση της προσπάθειας τους θα ήταν καλοδεχούμενη.

Επανεκκίνηση των προπονήσεων πιθανολογείται ότι θα μπορέσουμε να δούμε την επόμενη εβδομάδα, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΧΕ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, εξετάσθηκαν ζητήματα της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνάντησης με την Επιτροπή για το 2021 και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Επιπλέον, κατά το ρεπορτάζ του greekhandball.com, θα υπάρξει ερώτημα προς την ΓΓΑ ως προς τη σύνθεση του Δ.Σ. της ΟΧΕ που πλέον είναι 16μελές, έχει δηλαδή ζυγό αριθμό και καθώς σε λίγες περιπτώσεις λογίζεται ως διπλή η προεδρική ψήφος, πιθανόν να προκύψουν δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων ελλείψει πλειοψηφίας, μετά την είσοδο και του 16ου μέλους, του αθλητή Αραπακόπουλου.

Εφόσον εγκριθεί η συμμετοχή στο Δ.Σ. του αμέσως επόμενου εκλόγιμου μέλους, αυτή η εξέλιξη θα αφορούσε τον Γιάννη Καρανάσο, που όμως δεν πρόκειται να δεχθεί την θέση ως ευρισκόμενος εκτός Ελλάδος και έτσι αναμένεται ότι ο γιατρός Κώστας Μαναβής θα βρεθεί εντός του σχήματος της διοίκησης της ΟΧΕ ως δεύτερος αναπληρωματικός.        

No comments