Ο Ανδρέας Αραπακόπουλος νέο μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Ανδρέας Αραπακόπουλος νέο μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στην οποία κλήθηκε για πρώτη φορά να παραστεί ο εκπρόσωπος των αθλητών (ΠΣΑΧ) Ανδρέας Αραπακόπουλος ως νέο μέλος του Δ.Σ. σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Ο Ανδρέας Αραπακόπουλος έχει πτυχίο Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ έχει ξεκινήσει και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Είναι ενεργό μέλος της Εθνικής Ανδρών από το 2014, έχει αγωνιστεί σε Αναγέννηση Βύρωνα (2005-2006), Βριλήσσια (2009-2010), Δούκα (2010-2018), Ολυμπιακό (2018-2020), ενώ τώρα βρίσκεται στην ΑΕΚ.

Έχει κατακτήσει ένα νταμπλ με τον Ολυμπιακό (2019), έχει αναδειχθεί καλύτερος αμυντικός (2017, 2019) και καλύτερος πίβοτ (2019) της Handball Premier.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΧ και νέο μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Ανδρέας Αραπακόπουλος δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Ο νέος αθλητικός νόμος μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε νόμιμο εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη για τους αθλητές και τις αθλήτριες, αφού θα μπορούμε πλέον να έχουμε φωνή και πιο ουσιαστικό λόγο για τις αποφάσεις που αφορούν την πρόοδο του αθλήματος μας. Θα μάθουμε και εμείς μέσα από αυτή την νέα διαδικασία και θα μπορούμε να θέσουμε και τα δικά μας θέματα. Πρώτο μας μέλημα είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των αθλητών».

-Αποφασίστηκε να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία η υποψηφιότητα για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Beach Handball Νέων-Νεανίδων (Κ17) στο αθλητικό κέντρο AvantGarde στην Καρδία Θεσσαλονίκης το διάστημα 20-23 Μαΐου 2021.

-Σε συνέχεια της απόφασης της Γ.Σ. Σεπτεμβρίου θα γνωστοποιηθεί με έγγραφο στην ΓΓΑ η πρόθεση της Ομοσπονδίας για την επίσημη ανακήρυξη του Beach Handball ως ξεχωριστός κλάδος άθλησης της ΟΧΕ, σύμφωνα και με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου.


 

No comments