Από του χρόνου και... βλέπουμε η επιστροφή στη δράση (και) για το χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Από του χρόνου και... βλέπουμε η επιστροφή στη δράση (και) για το χάντμπολ



«Παγώνει» ξανά η επιστροφή των ομάδων χάντμπολ της πρώτης κατηγορίας στα γήπεδα, έστω για προπονήσεις. Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ), μέσω επιστολής του, ήταν αρνητική, σχετικά με το αίτημα της επιστροφής στις προπονήσεις των ομάδων της πρώτης κατηγορίας βόλλεϋ των γυναικών.

Αίτημα με ίδιο περιεχόμενο είχε υποβληθεί και για το χάντμπολ, όμως ούτε αυτό έγινε δεκτό, σε αντίθεση με αντίστοιχα αιτήματα για την Superleague 2 (δεύτερη εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου) και για την Volley League ανδρών. Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπως αναφέρεται στο απόσπασμα που ακολουθεί, «παρέπεμψε τις αποφάσεις για αργότερα, όταν βελτιωθούν οι επιδημιολογικές συνθήκες στη χώρας μας», για όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων του χάντμπολ.

Όπως δηλώθηκε από τον κ. Μαυρωτά (δείτε εδώ): « (...) Σε ό, τι αφορά στο αίτημα επανεκκίνησης των προπονήσεων, στην Α1 κατηγορία Volley των γυναικών, μετά από συνεννόηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το σχετικό αίτημα τέθηκε στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στις αρχές Δεκεμβρίου. Το αίτημα αυτό εκτός από την πετοσφαίριση αφορούσε και στη Superleague 2 στο ποδόσφαιρο και τ’ αλλά ομαδικά αθλήματα (μόνο για τις ομάδες της Α’ Εθνικής). Πάντα με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει το εβδομαδιαίο τεστ COVID. Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εκτιμώντας το επιδημιολογικό φορτίο που συνεπάγεται το άνοιγμα αυτών των δραστηριοτήτων, απάντησε τελικά θετικά για τη Superleague 2 και τη Volley League ανδρών, δηλαδή τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, που έχουν αθροιστικά 20 ομάδες. Σε ό, τι αφορά στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, παρέπεμψε τις αποφάσεις για αργότερα, όταν βελτιωθούν οι επιδημιολογικές συνθήκες στη χώρας μας».

No comments