Η Δανία κυριάρχησε στο σκανδιναβικό ντέρμπι κόντρα στην Σουηδία - Γαλλία και Ρωσία αναδείχθηκαν ισόπαλες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Δανία κυριάρχησε στο σκανδιναβικό ντέρμπι κόντρα στην Σουηδία - Γαλλία και Ρωσία αναδείχθηκαν ισόπαλες

Η Δανία επικράτησε στο σκανδιναβικό ντέρμπι με αντίπαλο την Σουηδία, με 24-22 και έφτασε στους 4 βαθμούς, στον 1ο όμιλο του main round, ενώ η Σουηδία παρέμεινε στον 1, που «κουβαλάει» από τον preliminary round. Η Σουηδία ισοφάρισε σε 22-22 στο 57ο λεπτό, όμως μ' ένα τέρμα της Μπίντστραπ και μ' ένα της Τράνμποργκ στο 58ο και στο 59ο αντίστοιχα, η Δανία, που ήταν συνολικά ανώτερη, «σφράγισε» την νίκη.

Αυτό ήταν το 18ο επίσημο παιχνίδι μεταξύ των δύο Εθνικών ομάδων, οι οποίες συναντήθηκαν για πρώτη φορά μέσα στη δεκαετία του '70. Η Δανία έχει κυριαρχήσει στα 12 από αυτά, ενώ η Σουηδία στα 6. 


Γαλλία και Ρωσία αναδείχθηκαν ισόπαλες, 28-28, στην... αναβίωση του τελικού του EURO του 2018 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Με γκολ της Φόμινα, έξι δευτερόλεπτα πριν από το σφύριγμα της λήξης, η Ρωσία ισοφάρισε στο σκορ. Έτσι, αμφότερες οι ομάδες έχουν από 7 πόντους, η Ρωσία βρίσκεται 1η στην βαθμολογία και η Γαλλία 2η στον 1ο όμιλο του main group.

Στο πρώτο ημίχρονο (16-19), η Γαλλία συμπεριφερόταν... ασυνήθιστα προβληματικά στα αμυντικά της καθήκοντα και η Ρωσία πέτυχε 19 γκολ, απόδοση-ρεκόρ για εκείνη σε πρώτο ημίχρονο EURO. Η Ρωσία είχε το προβάδισμα έως το 44ο λεπτό, ωστόσο η Γαλλία βελτιώθηκε αμυντικά, βρήκε λύσεις επιθετικά και από όταν το σκορ έγινε 23-23, τα δύο σύνολο πήγαιναν γκολ-γκολ, με αποτέλεσμα την πρώτη ισοπαλία τους σε μεταξύ τους αναμέτρηση.


Τα σημερινά (12/12) ματς για τον 2ο όμιλο του main round:


Ουγγαρία - Γερμανία, 17:00 (ώρα Ελλάδας)

Κροατία - Νορβηγία, 19:15 (ώρα Ελλάδας)

No comments