Με το... δεξί η «οικοδέσποινα» Δανία, στο... νήμα το Γαλλία-Μαυροβούνιο, η Κροατία «σόκαρε» την Ουγγαρία - Τα πάντα για τα χθεσινά (04/12) ματς του EURO 2020 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με το... δεξί η «οικοδέσποινα» Δανία, στο... νήμα το Γαλλία-Μαυροβούνιο, η Κροατία «σόκαρε» την Ουγγαρία - Τα πάντα για τα χθεσινά (04/12) ματς του EURO 2020



Η «οικοδέσποινα» του EURO 2020, Δανία, έκανε το καθήκον της με αντίπαλο την Σλοβενία και επικράτησε με 30-23, έχοντας 71% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Η Εθνική ομάδα της Δανίας «μπλόκαρε» τις παίκτριες - κλειδιά της χθεσινής (04/12) αντιπάλου της, Τιάσα Στάνκο και Άνα Γκρος. Κορυφαίες σκόρερ του δανέζικου συνόλου ήταν οι Λέρκ Νόλσε Πέντερσεν, Τρίνε Όστεργκαρντ, που πέτυχαν 6 και 5 τέρματα αντίστοιχα. Παρ' όλα αυτά, MVP του ματς αναδείχθηκε η πλέι μέικερ της Δανίας, Κριστίνα Γιόργκενσεν.  

Στο... νήμα κρίθηκε το παιχνίδι, Γαλλία - Μαυροβούνιο (24-23). Οι Γαλλίδες εκμεταλλεύτηκαν σε απόλυτο βαθμό τα λάθη των αντιπάλων τους, καθώς επίσης και το γεγονός πως το Μαυροβούνιο δεν έχει «βάθος» στο ρόστερ και ακόμα, το γεγονός ότι είναι αρκετά άπειρο σύνολο. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, η Γαλλία άρχισε να βελτιώνει την αμυντική της λειτουργία και παράλληλα το Μαυροβούνιο συμπεριφερόταν απρόσεκτα, όταν είχε την μπάλα στην κατοχή του. Η επιθετική αποτελεσματικότητα της Γαλλίας επίσης βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, καθώς αυξήθηκε στο 56% από το 45% του πρώτου μέρους και αντίθετα του Μαυροβουνίου μειώθηκε από το 63% του πρώτου μισαώρου στο 55% του δεύτερου μέρους. Ο Κιμ Ράσμουσεν, που αντικατέστησε τον Περ Γιόχανσον, στην Εθνική Μαυροβουνίου, μόλις 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης δεν πρόλαβε να κάνει... θαύματα και έτσι η Γαλλία επικράτησε, έστω και δύσκολα.



Η Κροατία «σόκαρε» την νευρική, Ουγγαρία, η οποία ήταν το φαβορί στη χθεσινή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων (σ.σ. αμφότερες είναι από τις «νεότερες» του τουρνουά, σε σχέση με τον μέσο όρο ηλικίας των αθλητριών) και επικράτησε με 22-24. Μια σειρά από επεμβάσεις της γκολκίπερ της Κροατίας, Τέα Πίγιεβιτς, έδειξε τον... δρόμο της νίκης στο σύνολο, στις αρχές του δεύτερου μέρους. Η Ουγγαρία, οι προπονητές της οποίας, Γκάμπορ Ντάνγι, Γκάμπορ Έλεκ έκαναν ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι με την Εθνική ομάδα, σκόραρε μόλις 3 γκολ από το 33ο λεπτό έως το 57ο και φυσικά στα τελευταία λεπτά, παρά τα τέρματα που σημείωσε, ήταν αργά, για να ανατρέψει την ροή του αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Κροατίας -ανέλπιστη ίσως- κόντρα στην Ουγγαρία από το 2012.  



Τα χθεσινά αποτελέσματα:


Γαλλία - Μαυροβούνιο 24-23 (γκρουπ A)

Δανία - Σλοβενία 30-23 (γκρουπ Α)

Ουγγαρία - Κροατία 22-24 (γκρουπ C)


Οι βαθμολογίες των ομίλων A, C:



To σημερινό (05/12) πρόγραμμα: 


Τσεχία - Ρωσία (19:15 ώρα Ελλάδας)

Ισπανία - Σουηδία (21:30 ώρα Ελλάδας)

Ολλανδία - Σερβία (21:30 ώρα Ελλάδας)

Πολωνία - Ρουμανία (17:00 ώρα Ελλάδας)

Γερμανία - Νορβηγία (19:15 ώρα Ελλάδας)

No comments