Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι μαζί και εκπέμπει «SOS» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι μαζί και εκπέμπει «SOS»

Κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι Πανελλήνιοι Σύνδεσμοι Αθλητών χάντμπολ, πόλο και βόλλεϋ, μέσω της οποίας τονίζεται πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού έχει ενώσει τις δυνάμεις του. Επισημαίνεται, επιπλέον, πως κυριαρχεί αβεβαιότητα όσον αφορά στο μέλλον των αθλητών και αθλητριών και το γεγονός αυτό ενδέχεται να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ υπογραμμίζεται, ακόμα, πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός οδεύει προς... στραγγαλισμό.


Ακολουθεί η ανακοίνωση:


«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας επισημαίνει για ακόμη μία φορά τη σημασία της ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στον αόρατο εχθρό. Από την πρώτη στιγμή, την άνοιξη, σύσσωμη η κοινότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού ένωσε τις δυνάμεις της, έβαλε πλάτη και έστειλε το μήνυμα για τη μάχη κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Μία μάχη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε εμπράκτως.

Η νέα διακοπή όμως στα πρωταθλήματα επιπέδου Α1 στα ερασιτεχνικά αθλήματα δημιουργεί ένα τεράστιο κλίμα αβεβαιότητας για το επαγγελματικό μέλλον δεκάδων αθλητών, ενώ θέτει εν αμφιβόλω τις επιδόσεις των Εθνικών μας Ομάδων Ανδρών και Γυναικών. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός εκπέμπει «SOS» και οι αθλητές του κρέμονται από τις αποφάσεις των αρμοδίων, καθώς με την ισχύουσα κατάσταση οδεύουν προς μαζικό «στραγγαλισμό». Ζητούμε να βρεθεί άμεσα μία λύση προκειμένου να μπορέσουν οι αθλητές είτε να αγωνιστούν είτε να προπονούνται ώστε να μη μείνουν ξανά σε περίοδο απραξίας, ενώ παράλληλα να μπορέσουν τα αθλητικά σωματεία να διατηρήσουν τη λειτουργία τους».

No comments