Οι... συμφοιτήτριες στη Νομική Αθηνών αδελφές Κεπεσίδου - Η Μάγδα, που θέλει να αποκτήσει το δεύτερο πτυχίο της, μίλησε στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι... συμφοιτήτριες στη Νομική Αθηνών αδελφές Κεπεσίδου - Η Μάγδα, που θέλει να αποκτήσει το δεύτερο πτυχίο της, μίλησε στο greekhandball.com



Συμφοιτήτριες στη Νομική Αθηνών είναι, πλέον, οι αδελφές Κεπεσίδου, Μάγδα και Νικολίνα. Η 23χρονη, Μάγδα, είναι απόφοιτη των ΤΕΦΑΑ Αθήνας, ενώ η 18χρονη, Νικολίνα, πέτυχε την είσοδό της, μέσω Πανελλαδικών, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ωστόσο προτίμησε να κάνει χρήση του άνευ και να μπει, τελικά, στη Νομική Σχολή. Χρήση του άνευ, το οποίο επίσης τής δόθηκε ως δυνατότητα, μέσω του beach handball, έκανε και η Μάγδα, που πλέον παρακολουθεί τα μαθήματα της Νομικής, ώστε να αποκτήσει το δεύτερο πτυχίο της. Οι δύο αδελφές, λοιπόν, είναι πλέον συμφοιτήτριες, καθώς αμφότερες βρίσκονται στο 1ο έτος των σπουδών τους στη Νομική.

Η τερματοφύλακας της πολωνικής, Σταρτ Έλμπλαγκ, Μάγδα Κεπεσίδου, ανέφερε στο greekhandball.com: «Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, τόσο ως αθλήτρια, όσο και ως επιστήμονας. Αν είχα το άνευ, πριν δώσω Πανελλαδικές, πάλι τα ΤΕΦΑΑ θα επέλεγα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Βέβαια, από μικρή πάντα μού άρεσε η νέα γνώση και πάντα ήθελα να μαθαίνω καινούργια πράγματα. Η Νομική είναι μια σχολή αρκετά απαιτητική, αλλά και ενδιαφέρουσα. Παρακολουθώντας τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, αντιλαμβάνομαι πως θα ήθελα να έχω μια επιπλέον γνώση επί των ζητημάτων. Για να είμαι, όμως, ειλικρινής, η αδελφή μου, προς το παρόν, παρακολουθεί περισσότερο, το έχει ''πάρει πιο ζεστά'' και μού δίνει σημειώσεις. Νομίζω πως τής ταιριάζει περισσότερο απ' ό, τι σ' εμένα».

Άραγε επηρεάστηκε η μία από την άλλη; «Όχι, δεν επηρεαστήκαμε η μία από την άλλη, γιατί μας ενδιαφέρουν διαφορετικές κατευθύνσεις. Εγώ ενδιαφέρομαι για το κοινωνικό κομμάτι (ανθρώπινα δικαιώματα κτλ), ενώ η Νικολίνα (σ.σ. αγωνίζεται ως πλέι μέικερ στη Νέα Ιωνία) περισσότερο για το ακαδημαϊκό. Βέβαια, οι οικογενειακές μας καταβολές είναι κοινές, οπότε είναι λογικό να έχουμε υποσυνείδητα κοινούς προσανατολισμούς. Αν και δεν έχουμε γονιό δικηγόρο, στην οικογένειά μας υπήρχε πάντα προβληματισμός για τις αξίες του δικαίου, για τα δικαιώματα των ανθρώπων και την υπεράσπισή τους κ.ά.».

No comments