''Οταν κερδίζεις όλα γίνονται πιο δύσκολα'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

''Οταν κερδίζεις όλα γίνονται πιο δύσκολα''

 



Oρισμένες ακόμα ατάκες από την τηλεσυνέντευξη του Νικολά Καράμπατιτς στον ΣΥΠΧΕ, με το greekhandball.com  να είναι εκεί, με διαρκή ροή και κάλυψη και φυσικά με τις δικές του ερωτήσεις στον σούπερσταρ του χάντμπολ : 

«Χαίρομαι και αισθάνομαι ωραία που προσέλκυσα τόσο κόσμο σε αυτήν τη κουβέντα. Πάντα προσπαθώ να εμπνεύσω, να δίνω το παράδειγμα σε παίκτες και νέους προπονητές. Θα ήθελα να παίξω ξανά αντίπαλος με μια Ελλάδα δυνατή. Θυμάμαι το 2004 στους Ολυμπιακούς τα χρειαστήκαμε μέχρι να σας κερδίσουμε. Το 2005 στο Παγκόσμιο χάσαμε! Συνάντησα πολλούς καλούς Έλληνες παίκτες στην Μπουντεσλίγκα. Θα ήθελα να ξαναδώ την Ελλάδα δυνατή».

« Με την σκληρή προπόνηση έμεινα ψηλά . Ο πατέρας μου πάντα έλεγε πως τίποτα δεν σου χαρίζεται χωρίς δουλειά. Έπαιξα σε πολλές μεγάλες ομάδες και κάθε χρόνο με την Εθνική. Κάθε τρεις μέρες κι ένα παιχνίδι. Η δυνατή προπόνηση με κράτησε ψηλά όλα αυτά τα χρόνια.Ποτέ δεν είπα μετά από ένα πρωτάθλημα, «αυτό ήταν». Κάθε νέα χρονιά ξεκινούσα από το μηδέν. Δεν σκέφτηκα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Έπρεπε να αποδείξω ότι άξιζα τον τίτλο, στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Να το αποδείξω πρώτα στον εαυτό μου. Τίποτα δεν γίνεται πιο εύκολο όταν κερδίζεις. Το αντίθετο».

«Τώρα με αυτές τις συνθήκες κατάλαβαν όλοι οι προπονητές ότι δεν μπορούν όλοι οι παίκτες να κάνουν ίδιο πρόγραμμα. Αυτό που κάναμε παλιά δεν ήταν και τόσο επαγγελματικό. Άλλο πρόγραμμα πρέπει να κάνουν οι εξτρέμ, άλλο οι ίντερ άλλο οι πίβοτ ή οι τερματοφύλακες.  Πλέον οι ασκήσεις είναι διαφορετικές για κάθε θέση».

« Ο ιδανικός αθλητής του χάντμπολ πρέπει να κάνει τα πάντα στο γήπεδο και να μην παίζει μόνο άμυνα ή μόνο επίθεση. Αν κάνει ένα μόνο πράγμα καλά, να είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Πάντως, όλα ξεκινάνε από την άμυνα. Το χάντμπολ δεν είναι μόνο για επαγγελματίες. Απολαύστε το, μάθετε ό,τι μπορείτε, κάντε φίλους. Να έχετε πάθος!»

No comments