'' Η Καστοριά αντέχει... '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Η Καστοριά αντέχει... ''

 


Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει ανησυχία για τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του, αλλά, ειδικά για τις περιοχές της χώρας μας που είναι στον Βορρά, η ευαισθησία είναι ακόμα μεγαλύτερη, ειδικά, με βάση τα δεδομένα τα οποία είναι γνωστά από το πρώτο κύμα του ιού.

Το greekhandball.com επικοινώνησε με την Καστοριά και τον γιατρό Ηλία Τάρε, που είναι προπονητής στην ομάδα της πόλης των '' γουναράδων '', ώστε να μας δώσει μία εικόνα για ότι βιώνει σήμερα σε υγειονομικό επίπεδο : 

'' Η κατάσταση μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί. Είναι σε μια δυναμική ισορροπία με πολύ έντονη πίεση για την παθολογική κλινική του νοσοκομείου της Καστοριάς. Αλλά προς το παρόν είμαστε σχετικά καλά  γιατί δεν αυξάνονται όπως στην αρχή τα κρούσματα, που παραμένουν πολλά ωστόσο ''.

Η ομάδα της Καστοριάς είχε θετικά κρούσματα, τον Οκτώβριο. Συνολικά 3, σε αθλήτριες-μαθήτριες, που ήταν ασυμπτωματικές και είναι καλά στην υγεία τους.

Δυστυχώς, υπάρχουν και πάλι θύματα στην  πόλη της Καστοριάς, τουλάχιστον όχι όσα στο πρώτο κύμα, αλλά, κάθε ζωή είναι πολύτιμη και η απώλεια της προκαλεί οδύνη.

Αναφορικά  με τα μινκ και  την διασπορά του ιού σε προσωπικό στις φάρμες όπου εκτρέφονται, αποτελούν επιπλέον παράγοντα αγωνίας για την Καστοριά, όμως, οι μονάδες εκτροφής είναι μακριά από οποιαδήποτε αστική δομή και οι επαφές με τον ιστό της πόλης είναι περιορισμένες, όπως και οι πιθανότητες επέκτασης του ιού.

No comments