Η Χιλή συμπληρώνει το... παζλ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Χιλή συμπληρώνει το... παζλ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021

Η Χιλή αποφασίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία χάντμπολ (IHF) να είναι η 32η ομάδα που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αιγύπτου, το 2021 (13-31 Ιανουαρίου), εκπροσωπώντας την Νότια και Κεντρική Αμερική. 

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να λάβουν χώρα προκριματικά (04-07/11) για την Νότια και Κεντρική Αμερική και σε αυτά θα μετείχαν οι Ουρουγουάη, Χιλή, Παραγουάη, Κολομβία, Ελ Σαλβαδόρ. Ωστόσο, οι δυσκολίες που ανέκυψαν, λόγω του κορονοϊού, καθιστούν ανέφικτη την διεξαγωγή τους και έτσι ο Πρόεδρος της ζώνης της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, Μαρσέλ Μανκίλα Μπράβο, ζήτησε από την IHF να αποφασίσει, κατόπιν πρότασης, ποιά ομάδα θα μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως και έγινε. 

Η Χιλή είναι, άλλωστε, η Εθνική ομάδα με τους περισσότερους πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και εκείνη, που κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής την τελευταία φορά. Αυτή πρόκειται να είναι η έκτη φορά, που η Χιλή θα λάβει μέρος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η έκτη διαδοχική. Η Εθνική της ομάδα αναμένεται να αντιμετωπίσει την Αίγυπτο, την Σουηδία και την Τσεχία, στο γκρουπ G και μάλιστα θα αγωνιστεί στο πρώτο ματς της διοργάνωσης, κόντρα στην Αίγυπτο, στις 13 Ιανουαρίου, στο Στάδιο του Καΐρου.


Πηγή: ihf.info (δείτε εδώ)

No comments