Συνεργασία της ΧΑΝΘ με το Handball-Camp, επίσημο συνεργάτη του Κίελου, σε επίπεδο Ακαδημιών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνεργασία της ΧΑΝΘ με το Handball-Camp, επίσημο συνεργάτη του Κίελου, σε επίπεδο Ακαδημιών



Σημαντική συνεργασία με τον οργανισμό, Handball-Camp, που εκπροσωπεί ο Μάνχαρντ Μπεχ και είναι επίσημος συνεργάτης του Κίελου, σύναψε η ΧΑΝΘ, σε επίπεδο Ακαδημιών.


Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της ΧΑΝΘ:


''Μια σημαντική προσωπικότητα του ευρωπαϊκού Χάντμπολ, τον Mannhard Bech,  φιλοξένησε για ένα τριήμερο στη Θεσσαλονίκη (από τις 24/8 εως τις 26/8/2020), η Διεύθυνση Αθλητισμού και η Ακαδημία Χειροσφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ.

Ο Mannhard Bech είναι ο ιδρυτής του  HANDBALL-CAMP ενός μεγάλου οργανισμού που δραστηριοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με την οργάνωση προπονητικών camps. Παράλληλα είναι αυτός που διευθύνει τις εγκαταστάσεις του THW Kiel Academy.

Ένας «γίγαντας» του ευρωπαϊκού χάντμπολ

Το Κίελο με το ιστορικό λιμάνι στη Βαλτική Θάλασσα, είναι η έδρα του μεγαλύτερου, για πολλούς, Handball Club στην Ευρώπη. Καμάρι της πόλης αποτελεί η ομάδα του THW Kiel.

Τίτλοι της Handball Bundesliga, του DKB Deutche Pokal και του EHF Champions League κοσμούν τις τροπαιοθήκες του. Αθλητές όπως ο Niklas LADIN, ο Domagoj DUVNJAK και ο Sander SAGOSEN αγωνίζονται με τα χρώματα του. Τα παραπάνω δίνουν στο brand name του Club τεράστια αναγνωρισιμότητα και ανάλογη εμπορική αξία.

Ο οργανισμός του, HANDBALL-CAMP, που εκπροσωπεί ο Mannhard Bech, είναι official partner του THW KIEL γεγονός που ουσιαστικά επιτρέπει σε περίπου 6.000 νεαρούς αθλητές από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να συνδέονται με την Ακαδημία του γερμανικού Club. Τα training camps  αφορούν αγόρια και κορίτσια και έχουν ως αντικείμενο τη διδασκαλία/εκπαίδευση των βασικών δεξιοτήτων του αθλήματος.

Της επίσκεψης του κ. Bech στη Θεσσαλονίκη είχε προηγηθεί ταξίδι του υπεύθυνου της Ακαδημίας μας Γιώργου Βασιλειάδη, τον Νοέμβριο του 2019 στο Κίελο.  Η μεσολάβηση του Θοδωρή Ευαγγελίδη, αθλητή με πολύχρονη παρουσία με τα χρώματα της ομάδας μας, ήταν η αιτία για την υλοποίηση του πρώτου meeting στις εγκαταστάσεις του THW Kiel Academy και την απαρχή κύκλου επαφών και συζητήσεων.



Ανταλλαγή και φιλοξενία αθλητών σε Θεσσαλονίκη και Κίελο

Το πλαίσιο συνεργασίας του Mannhard BECH με την Ακαδημία της Χ.Α.Ν.Θ. έχει σκοπό να επιτρέψει τους αθλητές μας να ενταχθούν στην παραπάνω διαδικασίας προετοιμασίας και αξιολόγησης. Για το σκοπό αυτό προκαθορίστηκε συγκεκριμένο πλάνο εκπαίδευσης των προπονητών μας και σταδιακή-ορθολογική προσαρμογή του προπονητικού σχεδιασμού μας, σε κάθε ηλικία. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το πλάνο ανταλλαγής αθλητών που θα φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη και στο  Κίελο στη διάρκεια συμμετοχής τους σε προπονητικά camp.

Βech: «Χαρούμενος για την συνεργασία μας με τη Χ.Α.Ν.Θ.»

«Είμαι χαρούμενος για τη συνεργασία μας με τη Χ.Α.Ν.Θ. γιατί πλέον έχουμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς και ειδικά στην Ελλάδα. Ο Teo, Θοδωρής Ευαγγελίδης, μας μίλησε για την ιστορία της ομάδας. Είναι όμως εύκολο να διαπιστώσω ότι επίσης διαθέτει προοπτικές και εξαιρετικές εγκαταστάσεις, υποδομή σε εξοπλισμό και ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα. Στο μέλλον εύχομαι και ελπίζω αρκετοί αθλητές της Χ.Α.Ν.Θ. να ωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία. Η εκπαίδευση των προπονητών και εξειδικευμένα workshops με τους αθλητές είναι μια πρακτική που θα ακολουθήσουμε.

Σκοπεύουμε επίσης η προετοιμασία ομάδων μας, ανδρών και γυναικών, καθώς και Γερμανών αθλητών σε προπονητικά προγράμματα στη Θεσσαλονίκη να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική. Η παρουσία μας τον προσεχή Οκτώβριο στον Άγιο Νικόλαο στη Χαλκιδική, στην Κατασκήνωση της Χ.Α.Ν.Θ., ίσως να μην είναι εφικτή λόγω της πανδημίας του COVID-19 αλλά η αναβολή είναι ολιγόμηνη. Εφόσον μπορούμε θα έρθουμε τον Απρίλιο του 2021».

Βασιλειάδης: «Το project μας είναι ολοκληρωμένο»

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας μας Γιώργος Βασιλειάδης από την πλευρά του δήλωσε: «Η Ακαδημία μας με αυτή τη συνεργασία, με τον Mannhard Bech και τους οργανισμούς που αντιπροσωπεύει, επιδιώκει την εξέλιξη του προγράμματος της και την εξασφάλιση της προοπτικής των αθλητών της. Το project μας είναι ολοκληρωμένο. Έχουμε την εμπειρία και τη διάθεση να εργαστούμε σε ένα συγκεκριμένο πλάνο.

Το εγχείρημα ούτε εύκολο είναι ούτε άμεσα αποτελέσματα υπόσχεται. Η επιδίωξη μας δεν είναι το να αντιγράψουμε ένα μοντέλο. Θέλουμε να γνωρίσουμε αυτό που κάνει το δικό τους πρόγραμμα εξαιρετικά αποτελεσματικό και να αφομοιώσουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει στο να εξελιχθούμε. Είμαι χαρούμενος γιατί οι αθλητές μας θα μπορέσουν να δουν νέες προοπτικές στο αθλητικό τους μέλλον. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί οι συνεργάτες μου επιλέγουν σε μια δύσκολη και αδιέξοδη περίοδο να επενδύσουν τις δυνάμεις τους σε ένα project προοπτικής».

Η επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο

Ο Mannhard Bech στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με τον Διευθυντή Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρη Καραΐσκο . Σε εποικοδομητικό πνεύμα συζητήθηκε η προκείμενη συνεργασία και επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Χ.Α.Ν.Θ. στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος.



Επίσης, στη διάρκεια της παρουσίας του στις εγκαταστάσεις μας, στην Κατασκήνωση στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις δυνατότητες τους και να αξιολογήσει τη λειτουργία της ως απόλυτα λειτουργικό και ασφαλή προορισμό για τον ίδιο, του συνεργάτες και τους αθλητές του. Η ξενάγηση έγινε από τον Γενικό Αρχηγό του Τμήματος Μανώλη Ανδρεαδάκη.

Τέλος συναντήθηκε με τους προπονητές της Ακαδημίας Χειροσφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ. και στη διάρκεια ενός ωριαίου workshop συζήτησε μαζί τους τη φιλοσοφία λειτουργίας του προπονητικού σχεδιασμού καθώς και θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.

**Ο Mannhard Bech   διετέλεσε επαγγελματίας αθλητής, (αγωνίσθηκε σε THW Kiel και SG Flensburg), ενώ σήμερα είναι ενεργός προπονητής γνωστός για τη μεθοδική του στην αθλητική εξέλιξη και ολοκλήρωση προοπτικών αθλητών''.

Πηγή: ymca.gr (δείτε εδώ)

No comments