Η ιστορία επαναλήφθηκε για Γιόσμου και Δούκα. Ο δάσκαλος που ...αρνείται να χάσει μιλά στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ιστορία επαναλήφθηκε για Γιόσμου και Δούκα. Ο δάσκαλος που ...αρνείται να χάσει μιλά στο greekhandball.com


Ποιός είπε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται άλλοτε ως φάρσα και άλλοτε ως τραγωδία ;

Κάποιες φορές, οι πρωταγωνιστές ζούν το ίδιο σενάριο, με ίδια κατάληξη, με ταυτόσημη πλοκή.

Οπως ο παίκτης του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας Σωτήρης Γιόσμου, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην νίκη με ανατροπή της ομάδας του απέναντι στον Δούκα, σκοράροντας στην εκπνοή.

Τη σεζόν 2013-2014, ο Δούκας είχε τερματίσει 3ος στην Α1 Εθνική, ωστόσο, ηττήθηκε και τις  δύο φορές που συναντήθηκε στο πρωτάθλημα με τον Αερωπό.


Μάλιστα, ο Δούκας ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ στον αγώνα στο Δαϊς, στην έναρξη του δεύτερου γύρου, αλλά, ο Αερωπός πήρε την νίκη με γκολ από τον Γιόσμου στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα.

Εστω και αν ο Αερωπός υποβιβάσθηκε εκείνη τη σεζόν, ο Γιόσμου ήταν εκείνος που είχε ανατρέψει την ροή του ματς, έστω στο ...παρά τρία...

Φαίνεται, βέβαια, ότι ο πτυχιούχος του Παιδαγωγικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει την απαραίτητη ψυχραιμία, ώστε να τα καταφέρνει σε τέτοια θρίλλερ.

Την περίοδο 2010-2011, ο Αερωπός, στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με 9 γκολ από την ΑΕΚ, που εκείνη την περίοδο κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο Γιόσμου ισοφάρισε και ο Μούσιος έδωσε την νίκη στον Αερωπό στην εκπνοή.

Αν και Ζυγός στο ζώδιο, ο 30χρονος Γιόσμου είναι αποφασιστικός και δεν διστάζει να παίρνει πρωτοβουλίες, όταν η μπάλλα ΄΄ καίει΄΄. 

Ισως, επειδή, από μικρός έμαθε από τον πατέρα του Γιάννη, που αγωνίζεται στα χωράφια και τις κερασιές στο χωριό τους, την Κερασιά ( σε υψόμετρο 800 μ., στα 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Εδεσσας ) ότι η ζωή είναι για τους μαχητές που δεν απογοητεύονται και δεν εγκαταλείπουν.

Αναφερόμενος στον αγώνα με τον Δούκα, ο Σωτήρης Γιόσμου, με περίσια μετριοπάθεια, δίχως το ΄΄ εγώ ΄΄ , αλλά, μόνο το ΄΄ εμείς ΄΄ και καθαρά αθλητική προσέγγιση, είπε στο greekhandball.com  : 

΄΄  Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα παρόλο που παρουσιάσαμε μια μέτρια εικόνα. Η εμπειρία μας έπαιξε κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικό ρόλο και για αυτό καταφέραμε να είμαστε εμείς νικητές. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε ακόμα καθώς η εμπειρία και μόνο δεν θα είναι αρκετή για τα επόμενα ματς. Είχαμε πολλές δυσκολίες λόγω τραυματισμών και καραντίνας στην προετοιμασία μας αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία και στα επόμενα παιχνίδια πρέπει να εμφανιστουμε βελτιωμένοι . Κρατάμε τους δύο βαθμούς και  προσβλέπουμε σε μια καλύτερη συνέχεια ΄΄.


Νίκος Δελαγραμμάτικας

No comments