Σφυγμός ζωής για το γυναικείο χάντμπολ στην Πάτρα, χάρη στην Ακαδημία των Σπορ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σφυγμός ζωής για το γυναικείο χάντμπολ στην Πάτρα, χάρη στην Ακαδημία των Σπορ
 Μετά από πέντε χρόνια απραξίας, λόγω οικονομικής κρίσης, ενεργοποιήθηκε πάλι  η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ και ήδη από χθες ξεκίνησαν προπονήσεις για την συμμετοχή τους στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών.
Το γυναικείο τμήμα του συλλόγου που έχεις προσφέρει πάρα πολλά στο γυναικείο αθλητισμό της πόλης μέχρι σήμερα είχε συμμετάσχει σε 6  πρωταθλήματα Β΄  εθνικής κατηγορίας γυναικών και σε 12  πρωταθλήματα Α2 γυναικών. Έχει αναδείξει αρκετές αθλήτριες στις εθνικές ομάδες ( κατά σειρά τις Χρυσούλα Τσαπικούνη, Ευγενία Καράγιωργα και  Χρυσάνθη Αραβαντινού ),  ενώ από τις τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων υποδομών που έχει συμμετάσχει, η καλύτερη είναι το 2001 που κατέκτησε τη 2η πανελλήνια θέση στις Νεάνιδες.
Ο πρόεδρος της ομάδος κ. Χρήστος Δεβελέγκας δηλώνει:
΄΄ Υπάρχουν αρκετά κορίτσια στα τμήματα υποδομών και έπρεπε πλέον να έχουν και κάποιο όραμα κάποιο προσανατολισμό. Η παύση των πέντε χρονών ήταν αρκετά μεγάλη. Εάν και  η ομοσπονδία βοηθήσει και φτιάξει τους ομίλους της Α2 γυναικών με γεωγραφικά κριτήρια (λόγω covid-19), τότε η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα θα είναι δεδομένη ΄΄.
Την επανεκκίνηση στη γυναικεία ομάδα ανέλαβαν δύο γνώριμοι του χώρου ως προπονητές, ο γυμναστής με ειδικότητα χάντμπολ Άκης Λιβιέρης με  την Ελένη Κονταξή, παλιά αθλήτρια που έχει φορέσει και την φανέλα της Ακαδημίας των Σπορ κατά το παρελθόν.
Ο Άκης Λιβιέρης επισημαίνει :
΄΄ Μία ξεχωριστή ημέρα μετά από πέντε χρόνια απραξίας. Μία Πατρινή γυναικεία ομάδα χάντμπολ ξανά πατάει το taraflex  στο Κουκούλι. Έχοντας ζήσει από κοντά όλες τις επιτυχίες του Πατρινού γυναικείου χάντμπολ ( μέλος επί  7 χρόνια το προπονητικού team των πρωταθλημάτων και κυπέλλων ομάδων της ΑΣΕ Ορμή Π.), ξέροντας τη γενική ιστορία του αθλήματος στην πόλη μας, στεναχωριόμουν για την απραξία των τελευταίων χρόνων και  με  τις αθλήτριες που είχαν ξενιτευτεί για να παίζουν χάντμπολ. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι  αγαπούν και συντηρούν το άθλημα στην πόλη μας,  η Ακαδημία των Σπορ.  Βρήκα λοιπόν τον πρόεδρο κ. Χρήστο Δεβελέγκα, τον  Γιάννη  Παπαγιαννόπουλο και την  Βάσω Βουκελάτου και συν  αποφασίσαμε  να επαναφέρουμε  τις γυναίκες στο γήπεδο. Μέλημά μου  βοηθήσω να βάλω ακόμη  ένα λιθαράκι και έτσι χτες  κάναμε την πρώτη μας προπόνηση με ένα εξαιρετικό υλικό Πατρινών παικτριών. Τέλος εύχομαι να ξαναδούμε στο Κουκούλι τις παλιές καλές  ημέρες του αθλήματος ΄΄.
Η Ελένη Κονταξή συμπλήρωσε:
΄΄ Με την Ακαδημία των Σπορ καιρό τώρα αναζητούσαμε τις κατάλληλες συνθήκες για να αναγεννήσουμε το γυναικείο χάντμπολ  και πιστεύουμε πως ήρθε πια η ώρα. Υπάρχει η μαγιά, υπάρχει και η θέληση και είμαι σίγουρη πως θα ξαναδούμε στην πόλη μας μια ωραία ομάδα, να αγωνίζεται και να προσφέρει συγκινήσεις σαν κι αυτές που ήδη έχουμε ζήσει  ΄΄.
Η πιό παλιά παίκτρια της Ακαδημίας των Σπορ που είχε σταματήσει πριν πέντε χρόνια ξανά αρχίζει πάλι, η  Ηλιοστάλακτη Φαρμάκη δηλώνει:
΄΄ Πέρσι τέτοια εποχή μαζευτήκαμε όλοι μαζί για απονομή βραβείων της Ακαδημίας των Σπορ για όλα αυτά τα χρόνια πορείας της. Αναπολούσαμε λοιπόν  εκείνες τις μέρες που μαζευόμασταν στο γήπεδο για προπονήσεις, για πρωταθλήματα, και όλα αυτά που ορίζουν τον θεσμό αυτό της Ακαδημίας των Σπορ...!!!  Εύχομαι να είναι μια δημιουργική και  αποδοτική ταυτόχρονα χρονιά για όλα τα κορίτσια. Είμαστε όλοι ευγνώμονες για την δεύτερη ευκαιρία που μας δόθηκε σε αυτό το χώρο και ευελπιστώ  να την αξιοποιήσουμε!!!  ΄΄.

No comments