Σ.Παπασταμάτης : ΄΄ Πλέον, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για γήπεδο για την ΑΕΚ, δεν έχω βλέψεις για την ΠΑΕ ή την ΟΧΕ, στόχος μου Ευρωπαϊκό τρόπαιο, ποιό είναι το όνειρο μου για την ΑΕΚ ΄΄ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σ.Παπασταμάτης : ΄΄ Πλέον, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για γήπεδο για την ΑΕΚ, δεν έχω βλέψεις για την ΠΑΕ ή την ΟΧΕ, στόχος μου Ευρωπαϊκό τρόπαιο, ποιό είναι το όνειρο μου για την ΑΕΚ ΄΄

 


Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό OVER FM 104.9 και την εκπομπή Overhead με τον Κώστα Χατζηδημητρίου ο  Α’ Αντιπρόεδρος της ΑΕΚ και Διοικητικός Υπεύθυνος και Χρηματοδότης του τμήματος Χάντμπολ,  Σταμάτης Παπασταμάτης, μίλησε για όλα όσα αφορούν την Πρωταθλήτρια.

Στα κυριότερα σημεία της συνέντευξης, ο κ. Παπασταμάτης επεσήμανε  : 

“ Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που λατρεύω. Γνώριζα ότι το χάντμπολ ήταν στις καρδιές των ΑΕΚτσήδων το τρίτο, ας πούμε, αγαπημένο άθλημα και πολλές φορές και το δεύτερο. Στα πέτρινα χρόνια το χάντμπολ ήταν το νούμερο ένα θα έλεγα. Θέλησα να το γνωρίσω περισσότερο. Με κέρδισε σαν άθλημα, με κέρδισαν οι άνθρωποί του, η καθαρότητα που έχει σαν άθλημα, παρά τις πολλές επαφές. Βλέπεις τους αθλητές να σέβονται πάρα πολύ ο ένας τον άλλον, κάτι που δε βλέπεις τόσο πολύ σε άλλα αθλήματα”.

΄΄  Η ΑΕΚ έχει ανέβει επίπεδο από άποψη οργάνωσης, από άποψη παικτών, από άποψη διοικητικής λειτουργίας. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμα κενό, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα το λύσουμε. Αυτό αφορά το γήπεδο. Κακά τα ψέμματα, μία μεγάλη ομάδα, εκτός από το να είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλους παίκτες που κατακτά μεγάλα αποτελέσματα, πρέπει να έχει και μεγάλο γήπεδο. Έχουμε ξεκινήσει μία πολύ καλή προσπάθεια για τη δημιουργία γηπέδου της ΑΕΚ και νομίζω είμαστε σε πολύ καλό δρόμο”.

“ Εμείς αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μη ξεχνάτε όταν το 2016 όταν ανέλαβα το τμήμα, και αυτό είναι σημαντικό να το αναφέρουμε σήμερα, η ΑΕΚ την περίοδο εκείνη δεν είχε τίποτα. Είχε μία ομάδα χάντμπολ στα χαρτιά, παίκτες δεν υπήρχαν, προπονητές δεν υπήρχαν, γήπεδα δεν υπήρχαν, ακαδημίες δεν υπήρχαν. Την προηγούμενη χρονιά, αν θυμάστε, η ΑΕΚ είχε παίξει στα πλέι άουτ. Κάτι που δεν ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για την ιστορία της ομάδας. Ξεκινήσαμε, επομένως, από πολύ χαμηλά και λειτουργήσαμε γρήγορα ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε την αγάπη του κόσμου, που κάποια στιγμή είχε αρχίσει να απογοητεύεται από το τμήμα και από την άλλη να γίνουμε ανταγωνιστικοί στο Πρωτάθλημα από τη στιγμή που γνωρίζαμε ότι θα συμμετείχε και ο Ολυμπιακός. Άρα λοιπόν έπρεπε να κάνουμε γρήγορα βήματα. Αυτό σημαίνει κόστος στο οποίο και ανταποκριθήκαμε. Φτάσαμε, έτσι, στο σήμερα που η επένδυση έχει πιάσει ένα ταβάνι σε σχέση με τα περασμένα χρόνια και αυτό γιατί θεωρήσαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μπορέσουμε να κάνουμε μία ευρωπαϊκή πορεία αντάξια του ονόματος της ΑΕΚ και αν μπορέσουμε να φέρουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος που το μπάτζετ αυξήθηκε, όχι σε ιδιαίτερα επίπεδα τα οποία ακούγονται και γράφονται εξωπραγματικά”.

“Το 2016 όταν ανέλαβα την ομάδα, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΑΕΚ ήταν το γηπεδικό. Το πού θα παίξει και το πού θα κάνει προπονήσεις. Τότε λοιπόν, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της αξιοποίησης της αίθουσας “Γ. Κασιμάτης”. Τότε ήταν σε άθλια κατάσταση. Μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Γκαντή, ήρθαμε σε επαφή και κουβεντιάσαμε την πιθανότητα, η ΑΕΚ και εγώ προσωπικά, να χρηματοδοτήσουμε την ανακαίνιση της αίθουσας, αφενός για να αποκτήσει η ΑΕΚ μία έδρα και αφετέρου και η Εθνική να αποκτήσει ένα χώρο προπονητηρίου και ένα επίσημο γήπεδο. Πήγαμε στο ΟΑΚΑ, βρήκαμε ευήκοα ώτα και έτσι ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια. Ρίξαμε αρκετά χρήματα ώστε να έχουμε μία αξιοπρεπή αίθουσα. Ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια, φτιάχτηκαν οι εξέδρες, τα ταμπλό. Σήμερα η αίθουσα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν με την οποία ξεκινήσαμε. Θεωρώ ότι είναι ένας χώρος που μπορεί, μέχρι το επίπεδο του πρώην Challenge Cup, να φιλοξενήσει επίσημα παιχνίδια, διοργανώσεις, παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και βέβαια τις υποδομές”.

“Αυτή τη στιγμή το πλάνο λέει ότι η Πολιτεία μάς βοηθάει στο χώρο εξεύρεσης ενός χώρου για τη δημιουργία γηπέδου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, οπωσδήποτε 3.500 θέσεων, και από εκεί και πέρα, η Ερασιτεχνική, και ίσως και η περιφέρεια, μπορούν να συμβάλλουν στην ανέγερση ενός γηπέδου που σημειωτέον θα είναι περιουσιακό στοιχείο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ωστόσο, στο σημείο αυτό θέλω να σημειώσω ότι επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να έχω ένα plan b, γιατί οτιδήποτε μπορεί να στραβώσει, αυτή τη στιγμή υπάρχει και μία δεύτερη λύση που παίζει πολύ δυνατά για γήπεδο χάντμπολ της ΑΕΚ και της Εθνικής, το οποίο δεν μπορώ να αποκαλύψω που είναι και τι είναι. Έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να αποτελέσει μία ισχυρή λύση, εάν έχουμε καθυστερήσεις και προβλήματα στο πρώτο σχέδιο. Το plan b είναι μία πολύ σοβαρή και ισχυρή λύση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την πρώτη επιλογή”.

“ Κακά τα ψέμματα, τα Ερασιτεχνικά σωματεία θα έπρεπε να βασίζονται στον κόσμο. Δηλαδή όσοι είναι ΑΕΚτζήδες, Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί να συμμετέχουν ενεργά στο σωματείο, ως μέλη, και με μικρές συνδρομές από μεγάλο όγκο κόσμου να μπορεί το σωματείο να έχει σοβαρά έσοδα και να διατηρεί και να συντηρεί αγωνιστικά τμήματα και όχι μόνο. Αυτό είναι το ιδανικό μοντέλο και κάποια στιγμή προσπάθησε ο Ολυμπιακός να τα καταφέρει και για ένα χρονικό διάστημα το πέτυχε. Δυστυχώς, όμως, το πρόβλημα μένει γιατί είτε ο κόσμος κουράζεται είτε γιατί έρχονται γεγονότα όπως η κρίση, ο κορονοϊός και άλλα έκτακτα, και η κόπωση αυτή έχει επίπτωση και στα έσοδα των σωματείων και να βλέπουμε ότι δυσκολεύονται. Δε μπορούν να αντιμετωπίσουν το επίπεδο προϋπολογισμού και τίτλων και παρουσίας στα πρωταθλήματα όπως στο παρελθόν. Οπότε αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Θα σας πω πως έχω στο μυαλό μου το να το αντιμετωπίσουμε στην ΑΕΚ. Το όνειρο μου είναι, χωρίς βέβαια να γνωρίζω αν θα τα καταφέρω, να γίνει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δεξαμενή μέσα στην οποία θα έρθουν πολλοί ΑΕΚτζήδες επιχειρηματίες και όχι μόνο, και όταν λέω επιχειρηματίες εννοώ άτομα που έχουν μία μικρή επιχείριση μέχρι μεγαλύτερη, που θα έχουν συγκεκριμένες συνδρομές και προνόμια, θα έχουν πλήρη πρόσβαση στον τρόπο λειτουργίας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, έτσι ώστε η ομάδα να δημιουργήσει ένα δικό της ταμείο ικανό να συντηρεί τα αγωνιστικά τμήματα και να μπορούν να πρωταγωνιστούν. Βέβαια, η επιτυχία μας στο θέμα του γηπέδου θα μπορέσει να φέρει επιπρόσθετα έσοδα στην Ερασιτεχνική που με αυτόν τον τρόπο θα τροφοδοτεί τα τμήματά της”.

“Ο κ. Μελισσανίδης είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας και εκπληκτικός ΑΕΚτσής. Το έχω πει πολλές φορές δημόσια ότι η ποδοσφαιρική ΑΕΚ δε θα μπορούσε να αποκτήσει ποτέ γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς αυτόν. Είναι ένας άνθρωπος που αξίζει κανείς να μελετά τις κινήσεις του, τον τρόπο που σκέφτεται, διότι η μελέτη αυτή σου δίνει πολύ ωραία πράγματα να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου όταν είσαι στο χώρο του αθλητισμού. Είναι πραγματικό σχολείο. Ο κ. Μελισσανίδης στην ΠΑΕ έχει ικανότατους συνεργάτες, τους γνωρίζετε άλλωστε, και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή εγώ μπορώ να προσφέρω, και καλό είναι να συνεχίσω να προσφέρω, στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, διότι η Μάνα ΑΕΚ χρειάζεται βοήθειες και στήριξη”.

“Γενικά όταν κάποιος άνθρωπος λειτουργεί σε ένα χώρο όπου κάνει πρώτα βήματα, μιας και ποτέ δεν ήμουν επαγγελματίας παράγοντας, και δεν είναι και στους στόχους μου, πάντα υπάρχουν λάθη που μπορείς να κάνεις σε πρόσωπα και καταστάσεις. Το καθένα, με τη δική του βαρύτητα, δε σε βοηθά να έρθει στην ομάδα το αποτέλεσμα που χρειάζεται. Έτσι λοιπόν είχα βγει δημόσια και είχα πει για οτιδήποτε που δεν πάει καλά στην ομάδα, αυτός που ευθύνεται είμαι εγώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν θες να ονομάζεσαι διοικητικός ηγέτης, δεν ονομάζεσαι έτσι μόνο στις επιτυχίες. Και οι αποτυχίες είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Αναλαμβάνω την ευθύνη και για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Έγιναν αρκετά λάθη, υπήρξαν αστοχίες, αυτά διορθώνουμε. Και σήμερα μπορεί να γίνονται μικρά λάθη, αλλά μικρότερης βαρύτητας από ό,τι γίνεται σε προηγούμενες περιόδους. Ο καθρέφτης είναι ο αγωνιστικός χώρος και η ομάδα εισπράττει αυτό που της αναλογεί και της αξίζει”.

“ Ο Ουγκάλντε είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας χάντμπολ, αλλά θεωρώ ότι είναι και η μεγαλύτερη του ελληνικού χάντμπολ. Η προσέγγιση ήταν πολύ προσεκτική. Του παρουσιάσαμε το πρότζεκτ που έχουμε σαν ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι τη γνώριζε την ΑΕΚ ο Ουγκάλντε από τα δύο χρόνια παρουσίας της στο Challenge Cup.  Όταν λοιπόν αποφασίσαμε να πλησιάσουμε τον Ουγκάλντε, που μάθαμε ότι έμενε ελεύθερος, του παρουσιάσαμε το πρότζεκτ μας, την επιθυμία του που θέλουμε να φτάσουμε και το γήπεδο που θέλουμε να φτιάξουμε. Μίλησε και με τους συμπατριώτες του, οι οποίοι του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα. Το πράγμα ήρθε και έδεσε και τον έχουμε πλέον κοντά μας”.

“Δε θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ διοικητικά με την ομοσπονδία. Δεν είναι στις προθέσεις μου. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το άθλημα, θεωρώ ότι πάντοτε πρέπει να συνομιλείς, εφόσον σε σέβονται, με τα θεσμικά όργανα. Η Ομοσπονδία είναι θεσμικό όργανο, επομένως, εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε ως πολιτική να υπάρχει καλή επικοινωνία και καλή σχέση. Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι σήμερα, παρ’ όλο που υπήρξαν στιγμές γκρίνιας και προστριβών, θεωρώ ότι επειδή ήμασταν όλοι ανιδιοτελείς, όλα τα προβλήματα τα λύσαμε προς όφελός και των δύο και αυτή τη στιγμή βαδίζουμε με πολύ καλές σχέσεις αλληλοσεβασμού. Όπως και την Ομοσπονδία, έτσι και εμάς στην ΑΕΚ, μας ενδιαφέρει η πρόοδος του αθλήματος. Μέσα από αυτήν προοδεύουμε και εμείς σαν ΑΕΚ”.

No comments