Το μοντέλο από την Ιαπωνία που δημιούργησε ομάδα με ελληνικό όνομα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το μοντέλο από την Ιαπωνία που δημιούργησε ομάδα με ελληνικό όνομα



Αντλώντας έμπνευση από την ελληνική μυθολογία, η Ρίκα Γιαχάρα ονόμασε «Θέτις Τόκιο» την ομάδα μπιτς χάντμπολ που ίδρυσε και προ ολίγων ημερών έκανε ντεμπούτο στο 22ο Πρωτάθλημα Ιαπωνίας και κατέκτησε την δεύτερη θέση.

Μοντέλο, δημοσιογράφος, φωτογράφος και δρομέας, η πολυάσχολη 36χρονη αρχηγός των… Νηρηίδων της Ιαπωνίας μίλησε στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας για την αγάπη της για το άθλημα: «Αγωνίζομαι ως τερματοφύλακας και ονειρεύομαι να φτάσω μέχρι την Εθνική Ιαπωνίας. Μισούσα τα σπορ όταν ήμουν μικρή, αλλά στα 13 γνώρισα και λάτρεψα το χάντμπολ σάλας λόγω της προπονήτριάς μου στο γυμνάσιο, Μεγκούμι Όχτα, η οποία ήταν διεθνής. Με έβαζε να παρακολουθώ αγώνες από τα Πρωταθλήματα Γερμανίας και Γαλλίας. Άφησα το άθλημα για επαγγελματικούς λόγους για δέκα χρόνια στα 18 μου και τα τελευταία οκτώ ασχολούμαι συστηματικά με το μπιτς χάντμπολ, εξαιτίας της επιρροής μιας φίλης μου που έπαιζε. Ήθελα να δημιουργήσω ομάδα εδώ και μια πενταετία, αλλά τα κατάφερα μόλις πρόσφατα γιατί ήταν δύσκολο να βρω παίκτριες».


Το πάθος της για το μπιτς χάντμπολ και το γεγονός ότι είναι αναγνωρίσιμη, οδήγησε την τοπική Ομοσπονδία να την ονομάσει πρεσβευτή του αθλήματος: «Έχουμε έλλειψη από παίκτριες. Κάθε χρόνο στο Πρωτάθλημα, παίζουν οι ίδιες και οι ίδιες. Η Ομοσπονδία με εμπιστεύτηκε ώστε να αξιοποιήσω όλες τις άλλες ασχολίες μου ως πλατφόρμα για να συστήσω το άθλημα στο κοινό. Βάζω τα δυνατά μου για να τα καταφέρω».

No comments