Η ανάλυση της προκήρυξης της Handball Premier και στοιχεία από την γενική προκήρυξη των Πρωταθλημάτων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ανάλυση της προκήρυξης της Handball Premier και στοιχεία από την γενική προκήρυξη των Πρωταθλημάτων



του Μανώλη Νεόφυτου

Όπως είναι γνωστό, στο νέο Πρωτάθλημα της Handball Premier μετέχουν 14 ομάδες και η πρεμιέρα έχει οριστεί στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η λήξη έχει προγραμματιστεί για μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.
Το σύστημα διεξαγωγής έχει αλλάξει, λόγω του Covid-19. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις.

Α' ΦΑΣΗ

Oι 14 ομάδες που συμμετέχουν, αφού δεν υποβιβάστηκε καμία και επίσης προβιβάστηκαν οι δύο πρώτοι από την Α2 (Σαλαμίνα και Ζαφειράκης Νάουσας) χωρίστηκαν με βάση την γεωγραφική τους θέση σε δύο ομίλους ως εξής:

Α' ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΚ, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, Διομηδης Άργους, Δούκας, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας, Άρης Νίκαιας Olympic Diagnostic, Σαλαμίνα

Β' ΟΜΙΛΟΣ: ΠΑΟΚ, Αερωπός Έδεσσας ManDynamic, Πυλαία, Δράμα Bianco Monte,
Φαίακας Κέρκυρας, Φίλιππος Βέροιας, Ζαφειράκης Nάουσας

Θα αγωνιστούν σε δύο γύρους με σύστημα ένας προς όλους και βαθμολογία.

Β' ΦΑΣΗ

Στη Β' φάση θα προκριθούν οι 4 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο μεταφέροντας μόνο τους βαθμούς από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Θα κοντραριστούν με τις τέσσερις, από τον άλλον όμιλο, σε διπλούς αγώνες (μέσα-έξω).
Από την νέα βαθμολογία οι δύο πρώτες ομάδες προχωρούν στη Γ' φάση, για να διεκδικήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή σε αγώνες με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας, που κατέλαβε την πρώτη θέση (από την Β' φάση). Πρωταθλήτρια Ελλάδας θα αναδειχθεί όποια ομάδα πετύχει πρώτη τις τρεις νίκες. Στους αγώνες αυτούς πρέπει να υπάρχει πάντα νικητής. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί 10λεπτη παράταση και σε πιθανή νέα ισοπαλία πέναλτι μέχρι να κυριαρχήσει κάποια ομάδα.
Οι άλλες έξι ομάδες -από την Β' φάση, των θέσεων 3-8- θα έχουν ήδη καταταχθεί χάρη στην βαθμολογία τους στις αντίστοιχες θέσεις.
Οι ομάδες από την Α' φάση, που κατέλαβαν τις θέσεις 5-7 και των δύο ομίλων (σύνολο 6 ομάδες) θα αγωνιστούν σε δύο γύρους για τις θέσεις 9-14, σε διπλούς αγώνες, μεταφέροντας από την Α' φάση μόνο τους βαθμούς από τους μεταξύ τους αγώνες.
Οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην 13η και στην 14η θέση υποβιβάζονται στην Α2.

Σε περίπτωση ισοβαθμιών σε όλες τις φάσεις ισχύουν τα εξής:

Οι μεταξύ τους αγώνες, η καλύτερη διαφορά τερμάτων μεταξύ των ομάδων που έχουν ισοβαθμίσει, τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ (για δύο ομάδες ισόβαθμες), η καλύτερη συνολικά διαφορά τερμάτων στον όμιλο και η καλύτερη επίθεση.

ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Κάθε ομάδα μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό ξένων, που πρέπει να δηλωθούν μέχρι 15-9-2020 ή αν αποκτηθούν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, στο διάστημα 1-31 Ιανουαρίου 2021. Κάθε ομάδα μπορεί να αντικαταστήσει μέχρι δύο ξένους έως και τις 31-12-20.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι αγώνες γίνονται Σάββατο και Κυριακή και Τετάρτη, σε περίπτωση αναβολής λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Αναβολή μπορούν να ζητήσουν και ομάδες, των οποίων 3 ή και περισσότεροι παίκτες τους βρίσκονται σε τελική φάση Πανελλήνιων σχολικών Πρωταθλημάτων, με την προϋπόθεση πως αυτοί οι αθλητές έχουν 80% συμμετοχή στους προηγούμενους αγώνες.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ

Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να παραδίδει στην φιλοξενούμενη ομάδα 20 προσκλήσεις ή εισιτήρια (δωρεάν), αφού ζητηθούν, μέχρι και 48 ώρες πριν.
Να έχει ιστοσελίδα, στην οποία θα ανακοινώνει το ρόστερ και να το γνωστοποιήσει μέχρι τις 11-9-2020 προς τον υπεύθυνο Τύπου της ΟΧΕ.
Να έχει προς διάθεση των ΜΜΕ ίντερνετ και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για συνέντευξη Τύπου, όταν υπάρχουν δημοσιογράφοι. Όταν δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι του γηπεδούχου σωματείου πρέπει να παίρνουν δηλώσεις και να τις στέλνουν στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ και στα ΜΜΕ.
Η συμμετοχή στα ηλικιακά Πρωταθλήματα Μίνι και Παμπαίδων Β' είναι υποχρεωτική.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν στην ΟΧΕ το φύλλο αγώνα, μέσα σε δύο ημέρες και ο παρατηρητής αυθημερόν, με email.
Εάν δεν παρουσιαστεί διαιτητής σε αγώνα, μπορεί να κληθεί, αν υπάρχει στις κερκίδες αξιολογημένος από την ΚΕΔΧ, αφού συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες.
Εάν δεν συμφωνήσουν, τότε η αναμέτρηση μπορεί να διεξαχθεί μ' έναν διαιτητή.
Αν καθυστερήσουν και οι δύο διαιτητές, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες.

ΔIAKOΠΗ ΛΟΓΩ COVID-19

Σε περίπτωση διακοπής των Πρωταθλημάτων, λόγω της πανδημίας, θα ισχύσουν τα εξής:

Αν η διακοπή είναι οριστική, χωρίς την επανέναρξη σε εύλογο χρονικό διάστημα (για την οποία θα ληφθεί απόφαση από την ΟΧΕ κατόπιν εισήγησης της ΔΕΠ-ΟΧΕ), δεν ανακηρύσσονται Πρωταθλητές, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η Β' φάση των Πρωταθλημάτων.
Εξαιρούνται οι κατηγορίες Α2 γυναικών και Β' Εθνικής Ανδρών, στις οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα 3/4 της διάρκειας των Πρωταθλημάτων.
Η κατάταξη σε κάθε κατηγορία, την χρονική στιγμή της διακοπής θα λογίζεται οριστική, εάν και εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Β' φάσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τα Πρωταθλήματα θα θεωρούνται ως μη γενόμενα.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των άλλων Πρωταθλημάτων είναι οι εξής:

Α2 Ανδρών από 1-10-2020 μέχρι 30-6-21 με την συμμετοχή 23 ομάδων σε δύο ομίλους (12 και 11 ομάδες) σε δύο φάσεις.
Β' Εθνική ανδρών από 1-11-2020 μέχρι 30-6-2021, σε ομίλους τουλάχιστον 8 ομάδων με βάση την γεωγραφική τους θέση.
Κύπελλο Ελλάδας ανδρών και γυναικών με ομάδες που μετέχουν σε Handball Premier και Α2 ανδρών, Α1 και Α2 γυναικών.
Α1 Γυναικών από 1-10-2020 μέχρι 30-6-2021 με 12 ομάδες σε τρεις φάσεις.
Α2 Γυναικών από 1-11-2020 μέχρι 30-6-2021 σε ομίλους λαμβάνοντας υπόψη την γεωγραφική τους θέση.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για την Α2 γυναικών και Β' Εθνική ανδρών λήγουν στις 30-8-2020.
Για τα ηλικιακά, οι δηλώσεις λήγουν στις 30-8-2020, με εξαίρεση τα ηλικιακά Μίνι, Παμπαίδες και Παγκορασίδες Β', που λήγουν στην 1-10-2020.
Η διεξαγωγή όλων των ηλικιακών Πρωταθλημάτων ξεκινά από τις 19-9-2020 και
θα λήξουν μέχρι και τις 31-7-2021.

No comments