Οι οδηγίες της EHF προς τα κλαμπ, σχετικά με τον κορονοϊό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι οδηγίες της EHF προς τα κλαμπ, σχετικά με τον κορονοϊό



Με στόχο να δημιουργήσει ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον στο χάντμπολ, ενόψει της σεζόν 2020-21, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απέστειλε στα κλαμπ υγειονομικά πρωτόκολλα για την επιστροφή τους στη δράση.
Ένα από τα μέτρα, που θεσπίζονται μέσω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σχετικά με τον κορονοϊό, είναι η εφαρμογή της «κόκκινης ζώνης», στα γήπεδα. Πρόκειται για μια περιοχή, στην οποία τοποθετούνται όσα μέλη ομάδων, και μόνο, είναι αρνητικά στον ιό.
Από την EHF, επιπλέον, δίνονται οδηγίες προς τα κλαμπ αναφορικά με την διαχείριση του προσωπικού τους, των ΜΜΕ και των θεατών, σε συνδυασμό βέβαια με τις οδηγίες, που παρέχονται από κάθε Κυβέρνηση χώρας.
Κάθε ομάδα υποχρεούται να έχει ένα άτομο υπεύθυνο για όσες υποθέσεις έχουν να κάνουν με τον κορονοϊό («Covid-19 Officer») και αφορούν στον σύλλογο. Φυσικά, όσοι λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις θα πρέπει να μην είναι θετικοί στον ιό. Τα ίδια πρόσωπα θα πρέπει να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, κατά την διάρκεια των ταξιδιών. Παράλληλα, μειωμένος επιβάλλεται να είναι ο χρόνος παραμονής στα αποδυτήρια και στις μεικτές ζώνες.

No comments