Συμφωνούν ότι… διαφωνούν στη Μπουντεσλίγκα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συμφωνούν ότι… διαφωνούν στη Μπουντεσλίγκα



«Άκαρπες» αποδείχτηκαν οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των ομάδων της Μπουντεσλίγκα, όσον αφορά την προσπάθεια επικύρωσης της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος.

Άπαντες θέλουν αυτό να συμβεί στην αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία (01/10), ει δυνατόν με θεατές στις εξέδρες, ωστόσο, αυτή την περίοδο και με δεδομένη την αύξηση κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Οι συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων των 20 ομάδων θα συνεχιστούν την Τετάρτη, ελπίζοντας ότι θα έχουν θετικά μηνύματα από τις επαφές με τα κυβερνητικά στελέχη.

Όπως και να έχει, οι εκπρόσωποι των κλαμπ συμφώνησαν ότι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την απουσία κοινού για περισσότερες από τρεις έως τέσσερις αγωνιστικές. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ότι το Κίελο κερδίζει 250.000 ευρώ από κάθε εντός έδρας αγώνα του… Κάθε σωματείο έχει λάβει ως οικονομική βοήθεια από το κράτος ένα ποσό γύρω στις 800.000 ευρώ, άρα η πρόνοια υπάρχει. Το θέμα είναι τι γίνεται στη συνέχεια και στην παρούσα φάση, δεν έχουν βρεθεί ικανοποιητικές ιδέες, ενώ τα δεδομένα και τα συμφέροντα κάθε συλλόγου είναι διαφορετικά, οπότε, λογικό είναι να υπάρχουν διαφωνίες και συγκρούσεις απόψεων. Όσο οι πιθανότητες για παρουσία θεατών μειώνονται, τόσο διογκώνεται το πρόβλημα…

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να διευκρινιστούν. Έχουμε πολλή δουλειά για να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής λίγκας (HBL), Φρανκ Μπόμαν.

No comments