Χαλκίδης στο greekhandball.com: «Ανιδιοτέλεια και σκληρή δουλειά τα… μυστικά της επιτυχίας του Διομήδη» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χαλκίδης στο greekhandball.com: «Ανιδιοτέλεια και σκληρή δουλειά τα… μυστικά της επιτυχίας του Διομήδη»



Μαχητικός, καλοδουλεμένος και «διαβασμένος», ταχύς και σίγουρος για τις δυνατότητές του, με ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, ο Διομήδης Άργους που κατέκτησε στο «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων, είχε πολλά από τα στοιχεία που «απαιτεί» από τις ομάδες του ο Γιώργος Χαλκίδης. Δικαιολογημένα ικανοποιημένος ο τεχνικός των Λύκων, προέβλεψε στο greekhandball.com πως τα «παιδιά του», όπως και αρκετά από αυτά που διέπρεψαν στη διοργάνωση, θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια τη βάση της Εθνικής Ανδρών.

Πρωταθλητής με την ομάδα Νέων του Διομήδη Άργους! Βίωσες στιγμές δικαίωσης ως προπονητής και το χάρηκες πολύ.
«Όντως το χάρηκα πολύ. Έχω κατακτήσει αρκετά τρόπαια ως παίκτης, αλλά αυτός ο τίτλος ήταν ο πρώτος μου ως προπονητή. Τα πιο πολλά παιδιά τα γνωρίζω από την Εθνική Νέων και δουλεύουμε μαζί και στην ανδρική ομάδα του Διομήδη. Άξιζαν αυτή την επιτυχία, ανταμείφθηκαν οι κόποι τους».

Που αφιερώνεται αυτός ο τίτλος;
«Κυρίως στα παιδιά. Έδειξαν ανιδιοτέλεια και πάθος για δουλειά, ήταν εκεί για προπονήσεις από τον Ιούνιο και παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω του κορονοϊού, αφοσιώθηκαν 100%. Πριν το τουρνουά, είχαμε μόλις δύο εβδομάδες στη διάθεσή μας και δούλεψαν πολύ σκληρά. Αυτή η επιτυχία δεν οφείλεται σε προσπάθεια του… ενός μήνα, αλλά σε συνεχιζόμενη, διαρκή σκληρή δουλειά. Φυσικά, μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχει όλο το τεχνικό τιμ, η διοίκηση, οι γονείς και όλοι όσοι στέκονται καθημερινά στο πλευρό μας».

Άξιος νικητής, απέναντι σε μία ομάδα που επίσης έδειξε πολύ καλά στοιχεία, γεγονός που αυξάνει τη δόξα σας.
«Όπως είχα πει και πριν τον αγώνα, αυτός ήταν ένας τελικός ανάμεσα… στην Εθνική Εφήβων και στην Εθνική Νέων. Ο Διομήδης Άργους και η ΑΕΚ έχουν πολλά να δώσουν στο ελληνικό χάντμπολ. Πολλά από τα παιδιά που διαθέτουν θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια την Εθνική Ανδρών. Όλες οι ομάδες τα πήγαν πολύ καλά, ειδικά αν αναλογιστούμε το σύντομο της προετοιμασίας».

Ομολογουμένως, ήταν μία καλή διοργάνωση.
«Ναι, η ΑΕΚ και οι άνθρωποί της τα κατάφεραν πολύ καλά. Η φιλοξενία ήταν άψογη και νιώσαμε σαν στο σπίτι μας. Βοήθησαν πολύ και οι ομάδες με τη συνεργασία τους. Ήταν ένα τριήμερο με υψηλού επιπέδου αγώνες και fair play και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχηθώ στους φίλους μου σε ΑΕΚ, Άρη Νίκαιας και Φοίβο Συκεών, όπως και σε όλες τις ομάδες, φυσικά, να έχουν καλή σεζόν, με υγεία και χωρίς τραυματισμούς».

Ο Διομήδης αποτέλεσε ομάδα με το όμικρον κεφαλαίο, ξεχώρισε ωστόσο ο MVP του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων, Χρήστος Τσιγαρίδας.
«Όλα τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων. Δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν και το κάνουν από αγάπη για το άθλημα, που είναι και το σημαντικότερο. Συγκεκριμένα για τον Χρήστο, άξιζε τη διάκριση. Προσέχει όλες τις λεπτομέρειες και βάζει πολύ κόπο σε αυτό που θέλει να κάνει στη ζωή του. Το μυστικό του είναι η πολλή δουλειά».


Τι το διαφορετικό έχει ο Διομήδης ως σύλλογος;
«Ο Διομήδης είναι μία οικογένεια. Όσοι πέρασαν ή έχουν περάσει από την ομάδα, το αντιλήφθηκαν από την πρώτη στιγμή. Όσοι ‘’τρέχουν’’ την ομάδα, το κάνουν με ανιδιοτέλεια, κάτι που θεωρώ πολύ βασικό για έναν αθλητικό οργανισμό. Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σύλλογο που είναι σε άμεση σύνδεση με το κοινό που τον στηρίζει. Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το εγχείρημά μας και αντλούμε δύναμη από αυτήν. Στο πλευρό μας βρίσκεται και ο δήμος Άργους –Μυκηνών και ο δήμαρχος, Δημήτρης Καμπόσος. Είμαστε ενωμένοι και έτσι συνεχίζουμε». 

Πόσο δύσκολη είναι η προπόνηση και η δουλειά ενός τεχνικού στην «εποχή του Covid-19»;
«Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, όπως και η προπόνηση κάτω από αυτές. Προσπαθούμε πολύ και τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι κάτι εύκολο. Σε καλοκαιρινή περίοδο, προσπαθήσαμε να διεξάγουμε ομαλά τις προπονήσεις, αφού πολλά παιδιά της ομάδας Νέων βρίσκονται και στην ανδρική. Μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής, η μεγάλη ανησυχία η δική μου και των συνεργατών μου, ήταν η πιθανότητα τραυματισμών. Ευτυχώς, τα κάναμε όλα σωστά και το δύσκολο εγχείρημά μας απέδωσε».

Γιατί δεν εμπιστεύονται οι ελληνικές ομάδες, πλην ολίγων, τους νεαρούς παίκτες, εκτός όταν αναγκάζονται από οικονομικούς ή άλλους λόγους;
«Οι ευρωπαϊκές ομάδες το κάνουν από μικρή ηλικία και οφείλουμε να παραδειγματιστούμε. Ειδικά στον Διομήδη, οι νεαροί παίκτες… αποτελούν βασικό λόγο ύπαρξης του συλλόγου. Γενικώς, όμως, ευκαιρίες δίνονται. Το πρόβλημα είναι ότι για πολλά παιδιά, το χάντμπολ δεν αποτελεί προτεραιότητα, άρα δεν είναι για κάποιες ομάδες προτεραιότητα η συνεχής βελτίωσή τους».

Γιατί ένας γονιός να εμπιστευτεί το παιδί του στο χάντμπολ;
«Γιατί θα γίνει μαχητής στη ζωή του, το εγγυώμαι αυτό. Το χάντμπολ περιλαμβάνει μάχη, αγώνα, ομαδικότητα, συνεργασία, ιεραρχία, άμυνα, επίθεση, ήττες, νίκες, συγκινήσεις…».

Οι στόχοι του Διομήδη, σε επίπεδο ανδρών, ποιοι είναι;
«Οι στόχοι μας είναι σταθεροί, δεν αλλάζουν. Είμαστε… μία Ακαδημία. Δίνουμε βάση στις υποδομές, θέλουμε να βγάζουμε παίκτες που γνωρίζουν σωστά το χάντμπολ και προσέχουμε ώστε οι ξένοι παίκτες μας να καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες της ομάδας

Αισθάνεσαι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν, δεδομένης της κατάστασης με την εξάπλωση του κορονοϊού;
«Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Ελπίζω, απλά, ότι… θα συνεχίσουμε να κάνουμε αθλητισμό, ότι δεν θα σταματήσουμε να αθλούμαστε. Εύχομαι να γίνουν αγώνες, με προτεραιότητα, πάντα, την υγεία των εμπλεκομένων. Με ή χωρίς φιλάθλους, αυτό θα το αποφασίσουν οι αρμόδιοι».

No comments