Έτοιμη… από καιρό η ΑΕΚ, ανεβάζει ψηλά τον πήχη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έτοιμη… από καιρό η ΑΕΚ, ανεβάζει ψηλά τον πήχη



Του Μανώλη Νεόφυτου

H «νέα» ΑΕΚ είναι έτοιμη… σε όλα ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και μάλιστα τα «υλικά» της εξασφαλίστηκαν από νωρίς. Ο σχεδιασμός της αποφασίστηκε προτού τελειώσει η προηγούμενη σεζόν και υλοποιήθηκε λίγο μετά τη λήξη της, όπως, δηλαδή, θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε σοβαρή ομάδα.

Οι φετινοί στόχοι της πρωταθλήτριας είναι υψηλοί. Σε κάθε διοργάνωση που θα συμμετάσχει, έχει στόχο τη διάκριση και φυσικά τον τίτλο, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και στην Ευρώπη (EHF Cup). Η προετοιμασία της άρχισε επίσης πολύ νωρίς, από τις 16 Ιουλίου, με το ρόστερ ολοκληρωμένο, αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών των υπευθύνων της που ήθελαν να είναι όλα… στη θέση τους για μία πλήρη και άρτια προετοιμασία.

Η ΑΕΚ ενισχύθηκε σημαντικά στις μεταγραφές με επτά νέους παίκτες, ενώ έφυγαν οκτώ. Προπονητής και φέτος θα είναι ο –απολύτως επιτυχημένος– Δημήτρης Δημητρούλιας, με συνεργάτη του τον Αλέξη Αλβανό, προπονητή τερματοφυλάκων τον Δημήτρη Καφφάτο, γυμναστή τον Αλέξανδρο Προβολισιάνο, video analyst τον Σπύρο Μπαλωμένο και team manager τον Ηλία Χατσίκα, υπό την εποπτεία του αθλητικού διευθυντή, Στάθη Παπαχαρτοφύλη.

Αποδεσμεύτηκαν: Ιγκόρ Άρσιτς (ΠΑΟΚ), Μαλίκ Χόγκας (Διομήδης), Λαρς Γιάκομπσεν (Άρενταλ), Μάριος Μωραΐτης (Ανόρθωση), Στάθης Ζαμπούνης (αποσύρθηκε), Μπόγκνταν Κριτσιοτόιου, Σωτήρης Γιόσμου, Διονύσης Γεωργιάδης (αποσύρθηκε).
Αποκτήθηκαν:
Από τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Τζηράς (29 ετών, διεθνής εξτρέμ), ο Ανδρέας Αραπακόπουλος (25 ετών, διεθνής πίβοτ)  και ο Βραζιλιάνος Πάτρικ Αντρέ Λέμος (24 ετών, πλέι μέικερ και ίντερ).
Από την ΑΕΣΧ Πυλαίας ο Γιάννης Καλόμοιρος (22 ετών, αριστερό ίντερ).
Από την Πόρτο ο Αυστριακός, Τόμας Μπάουερ (34 ετών, διεθνής τερματοφύλακας).
Από την Ουγγρική Μπαλατονφουρέντι ο  Ισπανός, Λουίς Φελίπε Ρέινα (31 ετών, δεξί ίντερ και πλέι μέικερ, διεθνής επίσης και άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού).
Από το Αννόβερο ο Ισπανός, Κρίστιαν Ουγκάλντε (32 ετών, αριστερό εξτρέμ, διεθνής).

Οι νεοαποκτηθέντες αθλητές της ΑΕΚ. Από αριστερά: Δημήτρης Τζηράς (6), Λουίς Φελίπε Ρέινα (11), Τόμας Μπάουερ (τφ.), Γιάννης Καλόμοιρος (34), Ανδρέας Αραπακόπουλος (33), Πάτρικ Λέμος (21), Κρίστιαν Ουγκάλντε (23).

Οι φετινές προσθήκες δίνουν το δικαίωμα στην Ένωση να έχει μεγάλες βλέψεις. Εξ αυτών ξεχωρίζει ο Κρίστιαν Ουγκάλντε, ένας παίκτης με πολλές διακρίσεις, γέννημα -θρέμμα της Μπαρτσελόνα, βασικό μέλος της εθνικής Ισπανίας μέχρι σήμερα (131 συμμετοχές και 288 σκολ), με φοβερές διακρίσεις όπου κι αν αγωνίστηκε. Οι κατακτήσεις EHF Champions League και η παρουσία σε τρεις τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι επιτεύγματα που «μιλούν» από μόνα τους. Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες, σπουδαίες μεταγραφές και την αξία του υπάρχοντος δυναμικού, δικαιολογημένα τέθηκε ψηλά ο πήχης των φιλοδοξιών για μεγάλες διακρίσεις.

Αναλυτικά το ρόστερ της ΑΕΚ όπως ανακοινώθηκε επίσημα, με τα νούμερα που θα έχουν στις φανέλες τους οι Κιτρινόμαυροι:

No comments