Όλες οι φάσεις έως τον τελικό του Παγκοσμίου 2021 - Τι δήλωσαν ο Πρόεδρος της IHF και ο Πρόεδρος της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Όλες οι φάσεις έως τον τελικό του Παγκοσμίου 2021 - Τι δήλωσαν ο Πρόεδρος της IHF και ο Πρόεδρος της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας



Σε οκτώ γκρουπ των τεσσάρων ομάδων θα χωριστούν οι 32 Εθνικές, που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021 της Αιγύπτου. Κάθε γήπεδο (τέσσερα στο σύνολο) θα φιλοξενήσει τις αναμετρήσεις από δύο ομίλους της πρώτης φάσης. Αυτές θα διεξαχθούν στο διάστημα 13-19 Ιανουαρίου.
Οι καλύτερες τρεις ομάδες των αρχικών γκρουπ (preliminary groups), δηλαδή 24 στο σύνολο (3 επί 8), θα προκριθούν στην επόμενη φάση, στα κύρια γκρουπ (main round), που θα λάβει χώρα μεταξύ 20-25 Ιανουαρίου. Οι ομάδες που τερμάτισαν τελευταίες στα αρχικά γκρουπ, δηλαδή 8 (1 επί 8), θα μετάσχουν στο «President's Cup».
Οι 24 Εθνικές, που θα έχουν προκριθεί, θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων και αυτά θα αποτελούν τα κύρια γκρουπ (main round). Οι κορυφαίες δύο ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στη νοκ άουτ φάση, που θα ξεκινήσει με τα προημιτελικά στις 27 Ιανουαρίου, θα συνεχιστεί με τα ημιτελικά στις 29 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί με τον τελικό και τον μικρό τελικό στις 31 Ιανουαρίου.

Για την διαδικασία της κλήρωσης (5 Σεπτεμβρίου), για την οποία δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο τόπος, όπου θα διεξαχθεί, οι ομάδες έχουν διαιρεθεί στα ακόλουθα γκρουπ:

1ο: Δανία, Ισπανία, Κροατία, Νορβηγία, Σλοβενία, Γερμανία, Πορτογαλία, Σουηδία

2o: Αίγυπτος, Αργεντινή, Αυστρία, Ουγγαρία, Τυνησία, Αλγερία, Κατάρ, Λευκορωσία

3ο: Ισλανδία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Τσεχία, Γαλλία, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Μπαχρέιν

4ο: Ανγκόλα, Πράσινο Ακρωτήρι, Μαρόκο, Ν. Αμερική 4, Κονγκό, Πολωνία, Β. Αμερική 1, Ρωσία



Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IHF), Χασάν Μουσταφά, υπογράμμισε: «Παρά την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας, παραμένω αισιόδοξος σχετικά με την επιτυχία της διοργάνωσης. Η Αίγυπτος έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις πως είναι απολύτως ικανή να διοργανώσει τέτοια τουρνουά και έχει μεγάλη εμπειρία, ιδιαίτερα αναφορικά με το χάντμπολ. Ελπίζω να έχουμε την δυνατότητα να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο με φιλάθλους. Ειλικρινά, ευελπιστώ να είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά, που διοργανώθηκαν ποτέ στο χάντμπολ».



Από την άλλη, ο Πρόεδρος της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας (EHF), Χεσμάν Νασρ, επεσήμανε: «Θα πρέπει να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να πετύχουμε ένα υψηλό επίπεδο διοργάνωσης, παρά τις δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας. Στην Αιγυπτιακή Ομοσπονδία χάντμπολ χρησιμοποιούμε το σλόγκαν ''Ναι, μπορούμε''. Υποσχόμαστε να διοργανώσουμε ένα εξαιρετικό event, αρχής γενομένης με μία υπέροχη τελετή, για την κλήρωση, στις 5 Σεπτεμβρίου».

No comments