Υπάρχει ελπίδα για το χάντμπολ ( και ) στην Κέρκυρα : Συναρπαστικά μπαράζ Εφήβων-Κορασίδων, διπλή νίκη του Κερκυραϊκού, ΄΄ μονομαχία΄΄ δύο εξαιρετικών σκόρερς, χαμόγελα και για Φαίακα, έλαμψαν τα Γιάννινα με την θαυμάσια γκολκίπερ τους, αλλά, έχασαν στο γκολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Υπάρχει ελπίδα για το χάντμπολ ( και ) στην Κέρκυρα : Συναρπαστικά μπαράζ Εφήβων-Κορασίδων, διπλή νίκη του Κερκυραϊκού, ΄΄ μονομαχία΄΄ δύο εξαιρετικών σκόρερς, χαμόγελα και για Φαίακα, έλαμψαν τα Γιάννινα με την θαυμάσια γκολκίπερ τους, αλλά, έχασαν στο γκολ

Σπουδαία παιχνίδια έγιναν στην Κέρκυρα στο πλαίσιο των μπαράζ των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.
Χαμόγελα για τον Κερκυραϊκό, που προκρίθηκε τόσο στους Εφηβους όσο και στις Κορασίδες.
Κάτι τέτοια απολαμβάνει ένας κοινά αποδεκτός άνθρωπος του χάντμπολ και γελούν και τα...μουστάκια του...
Σύμφωνα με την προκήρυξη οι Έφηβοι θα αγωνιστούν σε ουδέτερη έδρα με τον τρίτο της Αθήνας, και οι Κορασίδες με την πρώτη της Δυτ. Μακεδονίας που είναι η Κοζάνη
Ενώ οι τελικές φάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΧΕ θα διεξαχθούν για μεν τους Εφηβους στην Αθήνα 21-24 Ιουλίου και για τις Κορασίδες ίδιες ημερομηνίες στην Θεσσαλονίκη.
Το greekhandball.com έχει το ρεπορτάζ από το νησί των Φαιάκων για τα δύο δυνατά ματς που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των πρωταθλημάτων Κορασίδων και Εφήβων, ξεκινώντας την παρουσίαση από τις δεσποινίδες :

Μπαράζ Κορασίδων 
Κερκυραϊκός – ΑΟ Ιωαννίνων 21-20

Στο γκολ κρίθηκε το παιχνίδι των Κοριτσιών του Κερκυραϊκού με την αντίστοιχη ομάδα των Ιωαννίνων.
Επικράτησε ο Κερκυραϊκός  με τελικό αποτέλεσμα 21-20, αφού είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όπου και προηγήθηκε με 11-6, με πολλές λύσεις στην επίθεση και πολύ καλή άμυνα.
Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε τις Γιαννιώτισσες να κάνουν ένα 4-0 και να φθάνουν το σκορ σε απόσταση αναπνοής , ενώ στο 55' προηγήθηκαν με 18-19.
Οι Κερκυραίες όμως ανταποκρίθηκαν με έμφαση  κύρια στον αμυντικό τους ρόλο και ήταν αυτές που πανηγύρισαν με την λήξη του αγώνα .
Από πλευράς Ιωαννίνων υπήρχε μια αξιόπιστη δύναμη στο τέρμα, η Παπακώστα , η οποία απέσπασε απ όλους  τα συγχαρητήρια για την απόδοσή της.
Κερκυραϊκός ΓΣ (Πέρρος Ν- Γιανναράς Π) Κουρκούλου 6, Πηγή , Σκορδίλη , Πανάρετου  1, Δαλιέτου , Μουράτι, Κάντα  1, Φρόκκου, Λιώλη , Γαρνάβου  2, Ξενίδου  3, Καρβούνη  1 Κούφαλη  1, Αναλυτή  6.
ΑΟ Ιωαννίνων ( Σιαράβας Β- Σιώμος Β) Παπαλουκά  3, Λάμπρου  3, Λέττα  3, Βασάκου  , Καραχάλιου  4, Βασιλείου 3, Φίλη  4, Παπακώστα.





Μπαράζ Εφήβων 
ΑΟ Φαίαξ – Κερκυραϊκός 28-29
Κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω του καύσωνα, διεξήχθη στο ΕΑΚ Κέρκυρας ο τελικός αγώνας μπαράζ στην κατηγορία των Εφήβων μεταξύ του Φαίακα και του Κερκυραϊκού.
 Ένα όμορφο και δυνατό ματς, καθ όλη τη διάρκεια  του και είναι κρίμα που γονείς και κηδεμόνες των αθλητών δεν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την «ελπίδα» του Κερκυραϊκού χάντμπολ σε έναν τέτοιο αγώνα, αφού διεξήχθη «κεκλεισμένων θυρών» με πρόσβαση συγκεκριμένων συντελεστών της αναμέτρησης.
Η  ομάδα του Κερκυραϊκού  από νωρίς μπήκε μπροστά στο σκορ και την βρήκε το πρώτο τριαντάλεπτο να προηγείται με 14-9.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι άμυνες χαλάρωσαν και λόγω της κόπωσης  και τα τέρματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Στο 50ο λεπτό του αγώνα και ενώ στο σκορ ήταν μπροστά ο Κερκυραϊκός , ο Φαίακας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και έφθασε το σκορ στο 55ο λεπτό  στο 25-27 για να λήξει ο αγώνας με τελικό 28-29  υπερ του Κερκυραϊκού
«…ευχή, τα παιδιά της Κέρκυρας να έκαναν ένα τέτοιο αγώνα κάθε βδομάδα…» δήλωσε ο τεχνικός του Κερκυραϊκού κ. Νίκος Πέρρος και συνέχισε.. «..από τέτοιους αγώνες κερδισμένο είναι το Κερκυραϊκό χάντμπολ γενικότερα, το οποίο πρέπει να βάλει και πάλι στην προτεραιότητα του την ανάδειξη ταλέντων που θα είναι ικανά να στελεχώνουν εθνικές ομάδες εκπροσωπώντας την Κέρκυρα και επιβεβαιώνοντας ότι το άθλημα έχει γερά θεμέλια στο νησί. Να δώσουμε συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές της ημέρας που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές και των δυο ομάδων και να δηλώσουμε σαν Κερκυραϊκός ότι ο στόχος μας ήταν και παραμένει η εις βάθος ανάπτυξη των τμημάτων μας και σε ποσότητα αλλά κύρια σε ποιότητα, να μην χαθεί ούτε ένα ταλέντο. Και εκεί είναι που θέλουμε συμμάχους τους γονείς και κηδεμόνες τους. Επίσης να ευχαριστήσουμε και τον διαιτητή κο Αβράμη, που ταξίδεψε από την Πάτρα προκειμένου να διεξαχθούν οι αγώνες, την γραμματεία , τον Ηλία Γιώτη και την Εφη Παντελίδου για την συνεισφορά τους και τον Σταμάτη Ρουμπά από την ΕΕΕΔ Κέρκυρας που κάλυψε για άλλη μια φορά εκδήλωση του συλλόγου μας»
Τα πεντάλεπτα :  1-3, 2-4, 3-7, 5-11, 7-12, 9-14 (ημίχρονο ) 14-16, 16-18, 18-21, 20-26, 25-27, 28-29
ΑΟ ΦΑΙΑΞ (Ριγανάς Ν- Δούγιας Α) Δραγομάνοβιτς  2, Ανδριώτης, Βλαχόπουλος 7, Βασιλάκης Μάριος 1, Σκουρτάι 13, Μπεκιάρης 2, Ξαμπάτι Φράντσι 3, Πηγής.
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ : (Πέρρος Ν- Γιανναράς Π)  Σπίγγος , Μπάμπουρας 14, Μπόχτης, Αγάθος, Μπούας 3,   Ζέρβας  4, Κοσκινάς 4, Χατζηπαρασίδης  4, Ξενίδης , Κουρτέσης.

No comments