«Δύο στα δύο» ο Εθνικός Κοζάνης σε ματς-διαφήμιση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Δύο στα δύο» ο Εθνικός Κοζάνης σε ματς-διαφήμιση



Κριτική αγώνα: Μανώλης Νεόφυτος

Η μοναδική ομάδα με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων της Θεσσαλονίκης έγινε ο Εθνικός Κοζάνης, επικρατώντας (33-29) του ΑΟ Προσοτσάνης, ο οποίος με δεύτερη ήττα, έχασε τις ελπίδες του για κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο Εθνικός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και αφού η Κατερίνα Φλώρου είπε «όχι» σε δύο πέναλτι, προηγήθηκε στο 11' με 5-2. Η Προσοτσάνη φανέρωσε αντανακλαστικά και στο 16' κατάφερε να ισοφαρίσει (5-5), αλλά ο Εθνικός κράτησε την πρωτοπορία στο σκορ σε όλο το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, προηγούμενος στο 19' με 8-6, στο 21' με 9-7 και στο 26' με 13-11. Η Προσοτσάνη μείωσε (13-12) στο 29' και της δόθηκε η ευκαιρία να ισοφαρίσει σε «νεκρό» χρόνο με πέναλτι, αλλά η Αμβροσιάδου «σημάδεψε» δοκάρι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με προβάδισμα ενός τέρματος για τον Εθνικό και την Προσοτσάνη να έχει 3 στα 7 πέναλτι…

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο β’ ημίχρονο. Με κορυφαίες τις αδελφές Φλώρου, Κατερίνα και Αθανασία, ο Εθνικός, παρότι ισοφαρίστηκε στο 31' σε 13-13, κατάφερε να ανοίξει ξανά τη διαφορά, στο 33' σε 16-13, στο 36' σε 18-14 και στο 40' σε 22-17. Ο ΑΟ Προσοτσάνης πλησίασε στο 45' (23-21) και στο 48' (26-24), χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί κοντά στην ανατροπή, μια και τα μακρινά σουτ των αθλητριών του Εθνικού έβρισκαν στόχο. Η ομάδα της Κοζάνης αύξησε τη διαφορά στο 51' (29-25) ,η Προσοτσάνη μείωσε στο 57' (31-29) και ακολούθως, η Κατερίνα Φλώρου κράτησε τα δίχτυα της ανέπαφα, αποκρούοντας δύο αιφνιδιασμούς! Στην αντεπίθεση του 59ου λεπτού έγινε το 32-29 και με τη λήξη διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα.

Η νίκη του Εθνικού είναι πολύ μεγάλη. Ίσως να σημαίνει και τίτλο. Γι’ αυτό και πανηγυρίστηκε δεόντως. Όλες οι αθλήτριες του «δεμένου» συνόλου του χαρακτηρίζονται διακριθείσες. Αξιοσημείωτα, μετά τη λήξη αφιέρωσαν τη νίκη στον πρόεδρο, Μάκη Γκιάτα, για τα γενέθλιά του: «Το καλύτερο δώρο για τον στυλοβάτη της ομάδας. Πολύχρονος και πάντα δίπλα στην ομάδα». Εκείνος ευχαρίστησε διαδικτυακά, υπογραμμίζοντας: «Ευχαριστώ πολύ για τις χαρές που μου χαρίζετε, είστε η δεύτερη οικογένειά μου».

Από την Προσοτσάνη έλειψε η… λεπτομέρεια που θα έφερνε την νίκη. Απέδωσε όμορφο χάντμπολ αλλά την σταμάτησαν τα λάθη της. Δεν πρέπει να υπάρξει απογοήτευση, ωστόσο, παρά την δεύτερη ήττα. Έχει ακόμη δύο αγώνες στο τουρνουά και ελπίδες για μετάλλιο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 33-29
ΕΘΝΙΚΟΣ (Παπαδόπουλος):
Αθανασιάδου 4, Αλεξανδρίδου, Βαρτζώκα, Γκαμπουρα 2, Γκιάτα 8, Ιωαννίδου, Καραγιώργου, Καραδήμου, Κούρου, Μουρατίδου 4, Μωυσιάδου, Στραβου, Παρανόμου, Τσιοκάνου, Φλώρου Αικ., Φλώρου Αθ. 4, Χατζησαββίδου 11.
ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ (Κιάκος): Λεωνίδου, Κατσιγιάννη, Σεβδιλή 10, Τσαλκίδου 4, Αμβροσιάδου 9, Δουλκερίδου, Ιωαννίδου 1, Νούση 2, Τσιαμούρα 2, Σπυρίδου 1, Βολακλή, Μελαδίνη, Παναγιώτου, Κουβακά.

Διαιτητές: Νάσκος - Γράψας
Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 4/5 – 6/9

Η βαθμολογία (σε 2 αγωνιστικές): 1. Εθνικός Κοζάνης 4, 2. ΑΕΠ Πανόραμα 2,  3. ΑΕΣΧ Πυλαίας 2, 4. ΑΟ Προσοτσάνης 0, 5. ΓΑΣ Καματερού 0

No comments