Στα 200 εκατ. ευρώ το πόσο που θα δοθεί στις ομάδες της Γερμανίας, για την κάλυψη των αναγκών τους - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στα 200 εκατ. ευρώ το πόσο που θα δοθεί στις ομάδες της Γερμανίας, για την κάλυψη των αναγκών τους



Διακόσια εκατομμύρια θα λάβουν συνολικά οι σύλλογοι των δύο πρώτων κατηγοριών των Πρωταθλημάτων χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ, χόκεϊ επί πάγου, καθώς και η τρίτη κατηγορία του ποδοσφαίρου στη Γερμανία. Το μέτρο λήφθηκε από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της χώρας, σε μία προσπάθεια να βοηθηθούν οι σύλλογοι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό και να αποτρέψει τις επικείμενες πτωχεύσεις στον αθλητικό τομέα. Οι γυναικείες επαγγελματικές ομάδες μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για βοήθεια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στη Γερμανία, όλες οι μαζικές συναθροίσεις έχουν απαγορευτεί, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, ενώ η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί εκείνη την περίοδο, ανάλογα φυσικά και με την πορεία της πανδημίας. Οι ομάδες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, καθώς τα εισιτήρια αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή των εσόδων τους. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, για να βοηθήσει τις ομάδες, θα τις αποζημιώσει έως και 80 %, ως αντιστάθμισμα στις οικονομικές απώλειες που προέκυψαν από τις ακυρώσεις αγώνων και τα άδεια γήπεδα. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα, ότι αν μία ομάδα είχε κέρδη από τα εισιτήρια της τάξεως του 1 εκατομμυρίου, θα λάβει ως αποζημίωση 800 χιλιάδες ευρώ.

Ο πρόεδρος της Φούχσε Βερολίνου και εμπνευστής της πρωτοβουλίας, Φρανκ Στέφελ δήλωσε σχετικά:

"Ελπίζω ότι στα περισσότερα Πρωταθλήματα, όλοι οι σύλλογοι θα επιβιώσουν παρά τις δύσκολες συνθήκες και ότι δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με τη χρεωκοπία.  Εάν συνεχίζεται να υπάρχει απαγόρευση όσον αφορά την παρουσία θεατών, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε την ανάγκη αύξησης επιχορήγησης".

No comments