Συνέντευξη Δ. Χασεκίδη στο greekhandball.com: «Θα έρθει η ώρα, που θα ανέβουμε στην κορυφή» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέντευξη Δ. Χασεκίδη στο greekhandball.com: «Θα έρθει η ώρα, που θα ανέβουμε στην κορυφή»



στον ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Έφορος του ανδρικού τμήματος του ΠΑΟΚ ορίστηκε ο Δημήτρης Χασεκίδης, που είναι παράλληλα έφορος στο γυναικείο τμήμα του Δικεφάλου του Βορρά. Το greekhandball.com επικοινώνησε με τον κ. Χασεκίδη, ο οποίος δήλωσε στην ιστοσελίδα μας πως υπάρχει πλάνο τριετίας, με σκοπό οι άνδρες των Θεσσαλονικέων να πρωταγωνιστήσουν. Τόνισε, επιπλέον, πως σχεδιάζεται πλήρης αναδιοργάνωση και σχετικά με την νέα σεζόν, ανέφερε ότι στόχος είναι να τερματίσουν οι άνδρες μέσα στην τετράδα. Ο ίδιος, μάλιστα, υπογράμμισε πως έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και γι' αυτό ανέλαβε τέτοια ευθύνη. Απευθυνόμενος, κυρίως, προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, δεσμεύτηκε, επίσης, πως θα έρθει η ώρα που οι Ασπρόμαυροι θα ανέβουν στην κορυφή.


-Σε αντίθεση με το γυναικείο τμήμα, το ανδρικό του ΠΑΟΚ φαίνεται να χρειάζεται αρκετές παρεμβάσεις, ώστε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη; Επιπλέον, θα θέλατε να μεταφέρετε στοιχεία του γυναικείου τμήματος στο ανδρικό; 

«Υπάρχει σοβαρό πλάνο, το οποίο καθιστά την ομάδα, σε τρία χρόνια από σήμερα, πλήρως ανταγωνιστική.
Η γυναικεία έχει χαράξει την πορεία της, θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ποιότητα. Σίγουρα, το ανδρικό τμήμα θα «δανειστεί» στοιχεία από το γυναικείο. Θα λειτουργούν ενιαία, προς όφελος και των δύο τμημάτων. Άλλωστε, εγώ είμαι, πλέον, συνδετικός κρίκος, οπότε θα ακολουθούμε, σ' έναν μεγάλο βαθμό, κοινή γραμμή. Γνωρίζουμε πως στο ανδρικό απέχουμε από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν μας πτοεί, όμως, αυτό. Θα έρθει η ώρα, και γι' αυτό να είναι βέβαιοι όλοι, μα κυρίως ο κόσμος του ΠΑΟΚ, που θα ανέβουμε στην κορυφή».

-Ποιές είναι οι πρώτες σας κινήσεις και ποιοί είναι οι στόχοι σας στα νέα σας καθήκοντα, ως έφορος στο ανδρικό τμήμα; 

«Έχω κάνει τις πρώτες μου κινήσεις, δεν είναι, προς το παρόν, ανακοινώσιμες. Την νέα σεζόν, εφόσον το Πρωτάθλημα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, θέλουμε να είμαστε, σε πρώτη φάση, πρώτοι στον βόρειο όμιλο και σε δεύτερη φάση, μέσα στην τετράδα, στο σύνολο των ομάδων. Στόχος είναι, επιπλέον, η πλήρης αναδιοργάνωση. Το ρόστερ θα αποτελείται από μια μίξη δικών μας παιδιών με μεταγραφές».

-Η σκέψη για να δοθεί η... σκυτάλη σε άλλο πρόσωπο και συγκεκριμένα σ' εσάς, υπήρχε εδώ και καιρό. Πότε ωρίμασε, λοιπόν;

«Ωρίμασε τον τελευταίο καιρό. Με τον κ. Πετρίδη έχουμε πολύ καλή σχέση. Όλη η διαδικασία της αλλαγής αποδεικνύει την ομαλότητα, που υπάρχει στον σύλλογο.
Πρωτίστως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σαββίδη, για την προσφορά του στον σύλλογο. Έπειτα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, κ. Κατσαρή, για την μεγάλη τιμή που μού έκανε να με εμπιστευτεί. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του τμήματος βόλλεϋ, κ. Τσαλόπουλο, για την πολύτιμη συνεισφορά του στον σύλλογο και δη στο γυναικείο χάντμπολ».

-Χωράνε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια... μασχάλη; Με άλλα λόγια, θεωρείτε πως θα τα καταφέρετε έχοντας τόσες ευθύνες;

«Αυτό θα φανεί. Προσωπικά, πιστεύω ότι υπάρχει η τεχνογνωσία και η διάθεση, καθώς και η ομάδα, που θα καλύψει όλες τις ανάγκες του ανδρικού και του γυναικείου τμήματος.
Παρ' όλα αυτά, εξαρτάται από τον άνθρωπο αν μπορεί να ανταπεξέλθει ή όχι σε πλήθος υποχρεώσεων. Αν δεν πίστευα, για τον εαυτό μου, πως θα μπορούσα να τα καταφέρω, δεν θα αποδεχόμουν την πρόταση».

-Έχει αποφασιστεί ποιά θα είναι η έδρα της ανδρικής ομάδας, κατά την διάρκεια της νέας σεζόν; Η Νεάπολη ή η Μίκρα;

«Εξετάζονται όλα τα σενάρια και θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες. Λόγω της πανδημίας, υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Οι άνδρες θα έχουν, πιθανότατα, ως πρώτη έδρα την Νεάπολη, ενδεχομένως και οι γυναίκες. Κάποια θέματα είναι ακόμα προς διερεύνηση».

No comments