Ο Γιάννης Γρηγοράκης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση - Η δήλωσή του στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Γιάννης Γρηγοράκης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση - Η δήλωσή του στο greekhandball.com




Ένας από τους αθλητές, που κόσμησαν με την παρουσία τους τα γήπεδα του χάντμπολ, ο Γιάννης Γρηγοράκης, αποχωρεί από την ενεργό δράση, σε ηλικία 32 ετών. Ο πρώην πια πίβοτ του Άρη Νίκαιας Olympic Diagnostic απέστειλε την δήλωσή του στο greekhandball.com και η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας μας έχει την τιμή να την δημοσιεύει.

Ακολουθεί η δήλωσή του:

«Ήρθε, λοιπόν, αυτή η πραγματικά δύσκολη στιγμή και για εμένα, να κλείσω την αθλητική μου καριέρα.
Πέρασαν κάτι παραπάνω από είκοσι χρόνια που έπιασα τη μπάλα του χάντμπολ στα χέρια μου, για πρώτη φορά, σε εκείνο το ανοιχτό γήπεδο στα Χανιά.
Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι η σχέση μου με το χάντμπολ θα ήταν σχέση ζωής.
Από τότε πέρασαν δύο δεκαετίες με άπειρες ώρες προπόνησης στο γήπεδο και στο γυμναστήριο, αγώνες, ταξίδια, τραυματισμούς, χαρές, πίκρες, ιστορίες, εμπειρίες και έντονα συναισθήματα που θα έχω για πάντα μέσα μου.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώτο μου προπονητή τον κ. Νίκο Καλογεράκη, που με μύησε και με έκανε να αγαπήσω το σπορ, καθώς και τον τελευταίο τον κ. Τάκη Μελετάκο, που από πολύ νωρίς μού έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ με την προπονητική των ακαδημιών, που είναι κάτι που ήθελα να κάνω από πάντα.



Για να είμαι ειλικρινής πριν από μερικά χρόνια είχα στο μυαλό μου ότι θα έπαιζα μερικά χρόνια ακόμα, αλλά είναι σημαντικό στη ζωή να ξέρεις πότε πρέπει να κλείσεις έναν κύκλο της ζωής, για να κάνεις χώρο στον επόμενο.
Το ξέρω ότι θα μού λείψει και μάλιστα πολύ, αλλά τον κύκλο μου ως αθλητής του χάντμπολ τον ολοκλήρωσα και δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να κάνεις συνειδητά στην άκρη, δημιουργώντας χώρο και στα δικά σου παιδιά, έτσι ώστε να παίξουν, να εξελιχθούν και να πρωταγωνιστήσουν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες, που είχα όλα αυτά τα χρόνια, τους αντιπάλους, τους προπονητές, τους παράγοντες, τους διαιτητές, αλλά και στην οικογένειά μου, που πάντα με στήριζε και σεβόταν τις αποφάσεις μου και ήταν πάντα δίπλα μου.
Μπορεί να μην φορέσω ξανά τη φανέλα, για να παίξω, αλλά είναι σίγουρο ότι το χάντμπολ θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην καθημερινότητά μου, όπως άλλωστε έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Με τιμή,

Ιωάννης Γρηγοράκης».



*Ο Γιάννης Γρηγοράκης αγωνίστηκε στις παρακάτω ομάδες:

2000-2006 ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
2006-2009 ΑΕΚ (συμμετοχή στο EHF Cup)
2009-2011 ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ
2011-2020 ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Κατέκτησε, επίσης:

1 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, 2009
2 ΚΥΠΕΛΛΑ «Φ. ΜΠΑΒΑΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ





Υπήρξε, ακόμα:

Διεθνής με τις Εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων, Νέων 

No comments