Η "ακτινογραφία" των αντιπάλων της Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2022 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η "ακτινογραφία" των αντιπάλων της Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2022



Πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/6) η κλήρωση των προκριματικών του EURO 2022, με την Ελλάδα να τοποθετείται  στον πρώτο όμιλο και να καλείται να αντιμετωπίσει την Γαλλία, τη Σερβία και το Βέλγιο, σε εντός και εκτός αναμετρήσεις. Το εισιτήριο για την τελική φάση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες όλων των ομίλων συνολικά. Το greekhandball.com παρουσιάζει την ακτινογραφία των αντιπάλων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:

Γαλλία: Είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πρώτο όμιλο των προκριματικών. Μπορεί η πορεία της στο πρόσφατο EURO να ήταν απογοητευτική (συγκέντρωσε μόλις 2 βαθμούς σε τρία παιχνίδια απέναντι σε Νορβηγία, Πορτογαλία και Βοσνία/ Ερζεγοβίνη), ωστόσο είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα και μία από τις κορυφαίες στον κόσμο, με τους παίκτες που την απαρτίζουν να διαθέτουν πληθώρα παραστάσεων από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πρόκειται για μία από τις πιο πετυχημένες εθνικές του πλανήτη καθώς έχει κατακτήσει, μεταξύ άλλων,  6 χρυσά Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 3 Ευρωπαϊκά, και δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια. Στο  EURO του 2020 είχε στο ρόστερ της, μεταξύ άλλων, τους σούπερσταρ Καράμπατιτς, Σορεντό, Αμπαλό, Φάμπρεγκας, Μεμ. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στο πρόσφατο ευρωπαϊκό δεν κατάφερε να προκριθεί στη φάση που ακολούθησε τους ομίλους, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση του τεχνικού Ντιντιέ Ντινάρτ. Ο Γκιγιόμ Ζιλ τον διαδέχθηκε στη τεχνική ηγεσία.

Σερβία: H Σερβία πήρε και αυτή μέρος στο EURO του 2020, ωστόσο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε έναν βαθμό στην τελική φάση. Γνώρισε τρεις ήττες από την Κροατία, τη Λευκορωσία και το Μαυροβούνιο, μένοντας εκτός συνέχειας με "κάτω τα χέρια". Από το σύνολό της ξεχωρίζουν οι Μπόγνταν Ραντιβόγεβιτς (Πικ Ζέγκεντ), Βλάντιμιρ Τσουπάρα (Βέζπρεμ), Νεμάνια Ζελένοβιτς (Γκόπινγκεν), Μιχαίλο Μάρσενιτς (Φούχσε Βερολίνου). Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 (με την ίδια διοργανώτρια) και τα δύο χάλκινα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 1999 και του 2001 αποτελούν τις καλύτερες στιγμές της. Προπονητής της είναι ο Τόνι Χερόνα, ο οποίος συμφώνησε με τη Σερβία τον περασμένο Μάιο. Παράλληλα κάθεται στον πάγκο της γαλλικής Σαρτρ.

Βέλγιο: Η Ελλάδα θα συναντήσει και πάλι το Βέλγιο, μετά τους αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το 2018. Τότε η Εθνική μας είχε γνωρίσει δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (33-28 εκτός και 26-24 εντός). Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021, συγκέντρωσε δύο βαθμούς, τερματίζοντας δεύτερη πίσω από την Τουρκία και  απέτυχε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Πρόκειται για μία ομάδα που δεν έχει σημαντικές διακρίσεις αλλά ούτε και παρουσίες σε τελικές φάσεις των διοργανώσεων.

No comments