Αυτά είναι τα γήπεδα, που θα φιλοξενήσουν το Euro 2022 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυτά είναι τα γήπεδα, που θα φιλοξενήσουν το Euro 2022



Σε πέντε, συνολικά, γήπεδα πόλεων της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας θα φιλοξενηθεί το Euro 2022. Συγκεκριμένα, την μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση του χάντμπολ θα υποδεχθούν γήπεδα στη Βουδαπέστη, στο Ντέμπρεκεν και στο Σέγκεντ της Ουγγαρίας και στη Μπρατισλάβα και στο Κόσιτσε της Σλοβακίας.
Στα γήπεδα, που ήδη έχουν κατασκευαστεί, έχουν πραγματοποιηθεί τουρνουά χάντμπολ, αλλά ακόμα και συναυλίες, μεταξύ των οποίων της Μπιγιονσέ, του Έλτον Τζόουν και του Στινγκ.


Budapest Arena

Η κατασκευή του νέου γηπέδου, «Budapest Arena», το οποίο θα έχει χωρητικότητα 20.022 θεατών, προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του Νοεμβρίου 2021.


Fonix Hall

Το «Fonix Hall», στο Ντέμπρεκεν, θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο, πολυχρηστικό, κλειστό γήπεδο στην Ουγγαρία και έχει χωρητικότητα 6.500 θεατών. Έχει φιλοξενήσει το Euro των Γυναικών, το 2004 και το 2014, αλλά και άλλες διοργανώσεις.


Pick Arena

Η «Pick Arena», με χωρητικότητα 8.100 θεατών, είναι η έδρα της ομάδας, MOL-Πικ Σέγκεντ, που μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βρίσκεται υπό ανακατασκευή.


Ondrej Nepela Arena

Στη Σλοβακία, το «Ondrej Nepela Arena», βρίσκεται στην «καρδιά» της χώρας, στην πρωτεύουσα, Μπρατισλάβα. Το γήπεδο κατασκευάστηκε το 2011 και χρησιμοποιείται όχι μόνο για αθλητικές, αλλά και για πολιτισμικές εκδηλώσεις. Μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 θεατές.


Steel Arena

Η «Steel Arena», στο Κόσιτσε, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πολυχρηστικό κλειστό γήπεδο στη Σλοβακία, με χωρητικότητα 8.300 θεατών.

No comments