Η ( εύλογη ) ανησυχία για την ΄΄ επόμενη ημέρα΄΄ και η ενθαρρυντική ανταπόκριση για το χάντμπολ Γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ( εύλογη ) ανησυχία για την ΄΄ επόμενη ημέρα΄΄ και η ενθαρρυντική ανταπόκριση για το χάντμπολ Γυναικών


Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ τηλεδιάσκεψη για το γυναικείο χάντμπολ όπου συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, το τεχνικό επιτελείο των Εθνικών Ομάδων Γυναικών με επικεφαλής τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Γυναικών Παναγιώτη Μεσσήνη και οι προπονητές των ομάδων της Α1 Γυναικών και της Α2 Γυναικών.
Έγινε συζήτηση σχετικά με το μέλλον του γυναικείου χάντμπολ γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, ενώ παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα από το ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να απαντήσουν οι αθλήτριες με τίτλο: «Επιπτώσεις της καραντίνας στις ελληνίδες αθλήτριες του χάντμπολ»
Το ερωτηματολόγιο ήταν μια πρωτοβουλία του τεχνικού επιτελείου των εθνικών ομάδων και είχε 17 ερωτήσεις, 16 ποσοτικές και μία ποιοτική που ήταν σχετική με την καραντίνα και την πανδημία του κορονοϊου.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Μεσσήνης δήλωσε σχετικά στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ:
«Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι ανταποκρίθηκαν σχεδόν άπαντες στο κάλεσμα για την τηλεδιάσκεψη. Είχαμε 30 και πλέον προπονητές. Επίσης αναφορικά με το ερωτηματολόγιο υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, απάντησαν 28 γυναίκες και 24 νεανίδες. Είμαστε ευτυχείς γιατί από τις απαντήσεις βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα και μας δημιούργησαν ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το άμεσο μέλλον της προπονητικής διαδικασίας. Σε γενικές γραμμές είδαμε ότι οι αθλήτριες τις ημέρες της καραντίνας προπονήθηκαν συστηματικά σε ατομικό επίπεδο. Μάθαμε τον τρόπο, τα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν.
Επίσης συμπεράσματα βγήκαν από την διατροφή τους όπου σχεδόν οι μισές έχασαν βάρος και αν είναι από μυϊκό ιστό σίγουρα αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.
Τέλος υπήρχε μία καθολική ανησυχία στην μετακορονοϊου εποχή για την αγωνιστική τους απόδοση και το μέλλον και του γυναικείου χάντμπολ, ενώ στο θέμα της πανδημίας οι νεανίδες ανησυχούσαν περισσότερο να μην κολλήσουν σε σχέση με τις γυναίκες.
Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος ως Εθνική ομάδα, αλλά και ως γυναικείο χάντμπολ γενικότερα».

No comments