M. Γκιάτας: " Φοβόμαστε τις συνέπειες της ανόδου στην Α1, ο κόσμος πρέπει να μας βοηθήσει" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

M. Γκιάτας: " Φοβόμαστε τις συνέπειες της ανόδου στην Α1, ο κόσμος πρέπει να μας βοηθήσει"



Στο kozani.tv μίλησε ο πρόεδρος του Εθνικού Κοζάνης, Μάκης Γκιάτας, με αφορμή την κατάκτηση την πρώτη θέσης της ομάδας του, πρωτάθλημα της Α2 γυναικών και την επικείμενη άνοδο στην Α1. Ο κ. Γκιάτας αναφέρθηκε στα εμπόδια, οικονομική φύσεως, που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Εθνικός προκειμένου να δώσει το παρών στα μεγάλα σαλόνια. Χαρακτηριστικά όσα είπε:

"Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Για να ανέβεις στην Α1 κατηγορία σημαίνει ότι όλα όσα ξέραμε από την Α2, αλλάζουν. Έχουμε περισσότερες μετακινήσεις και διαφορετικό μπάτζετ, θα πρέπει να «κολυμπήσουμε» σε βαθιά νερά, δηλαδή θέλουμε λεφτά. Ο κόσμος πρέπει να μας βοηθήσει για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτά που κάναμε τόσα χρόνια. Θα είμαστε η μοναδική ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί ο κόσμος αλλά και η Περιφέρεια.

 Έχουμε μιλήσει με την Περιφέρεια, τον Δήμο, την τοπική κοινωνία. Δεν μπορώ να πω ότι μας αντιμετωπίζουν αρνητικά, αλλά ούτε και θετικά. Είναι μια παράξενη κατάσταση, αυτή που ζούμε, με αποτέλεσμα όλοι να είναι «παγωμένοι» και να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί. Περιμένουμε απαντήσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Θα προσπαθήσουμε μέσα στο καλοκαίρι να προχωρήσουμε σε κάποιες δράσεις, για να μας «αγκαλιάσει» ο κόσμος, να δει τη δουλειά που κάνουμε και να μας γνωρίσει καλύτερα.

Δεν θέλουμε να χαρούμε πολύ, γιατί φοβόμαστε τις συνέπειες. Τα παιδιά, οι προπονητές και η διοίκηση αγωνίστηκαν για την άνοδο, αλλά δεν περιμέναμε αυτήν την εξέλιξη αναφορικά με την πανδημία. Ο βασικός χορηγός μας είναι οι ακαδημίες και οι γονείς. Τους τελευταίους μήνες πάγωσαν όλα εξαιτίας του κορωνοϊού και τα έσοδα της ομάδας μειώθηκαν. Δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη σεζόν. Αν τα παιχνίδια γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και απαγορευτούν οι προπονήσεις των ακαδημιών, λόγω του ιού, μας «δένονται» τα χέρια. Είναι σαν να μας λένε να ψωνίσουμε, χωρίς να έχουμε λεφτά. Αυτό μας φοβίζει, είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά".

No comments