Αποκλειστικό : Από το greekhandball.com το πλάνο της Ομοσπονδίας για την αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αποκλειστικό : Από το greekhandball.com το πλάνο της Ομοσπονδίας για την αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών



Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΧΕ, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, θα συζητηθεί όχι μόνο τι μέλλει γενέσθαι με τους τελικούς της Handball Premier και της Α1 Γυναικών, όπως και με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, αλλά και ποιά θα είναι η τύχη ανόδων και υποβιβασμών στο σύνολο των κατηγοριών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του greekhandball.com , αναμένεται ότι θα παρουσιασθεί από την ΔΕΠ/ΟΧΕ σχέδιο πρότασης από το οποίο θα προβλέπονται τα εξής, δίχως φυσικά τίποτα να είναι δεσμευτικό ή οριστικό, καθώς, προς το παρόν υπάρχουν πλάνα και όχι αποφάσεις, όπως θα πρέπει να είναι σαφές προς όλους, ώστε να μην προκύψουν παρερμηνείες του ρεπορτάζ μας :
Handball Premier
Δεν πέφτει καμμία ομάδα, ανεβαίνουν 2 ομάδες από την Α2 ( Σαλαμίνα και Ζαφειράκης ) και στη νέα σεζόν το πρωτάθλημα πραγματοποιείται με 14, αλλά, με την προοπτική να υποβιβασθούν 4, ώστε από την μεθεπόμενη σεζόν να είναι και πάλι 12 οι ομάδες.
Α2  Ανδρών
Ανεβαίνουν οι πρώτοι από Νότο και Βορρά ( Σαλαμίνα και Ζαφειράκης ) και δεν υποβιβάζεται καμμία ομάδα ενώ στην  Β΄Εθνική θα μεταφερθούν μόνο οι ομάδες που αποχώρησαν στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ( Νηρέας-Αρτα ).
Β΄  Εθνική Ανδρών
Ανεβαίνουν οι 2 πρώτες ομάδες από τους Ομίλους 1ο-2ο-4ο-5ο ( δηλαδή : Πολυνίκης, Λεωνίδας, Δόξα Βύρωνα, Παπασιδέρης, Γιάννινα, Κοζάνη, Προσοτσάνη, Ασπίδα Ξάνθης ) και ως 9η  η ομάδα της Μυτιλήνης που προβλεπόταν να παίξει μπαράζ με τους 2ους του 2ου και του 4ου Ομίλου.
Προφανώς, αυξάνονται οι ομάδες στην Α2 Ανδρών, για μία σεζόν και αντιστοίχως, επίσης για μια περίοδο, μειώνονται ενδεχομένως οι Ομιλοι στην Β΄Εθνική
Α1 Γυναικών
Δεν πέφτει ομάδα και ανεβαίνουν οι 2 πρώτοι από την Α2 ( Δόξα Βύρωνα και Εθνικός Κοζάνης ).Αυξάνονται συνεπώς οι ομάδες στην Α1.
Α2 Γυναικών
Παίρνουν την άνοδο οι πρώτες ομάδες από Νότο και Βορρά ( Δόξα Βύρωνα και Εθνικός Κοζάνης ) και είναι υπό συζήτηση η πιθανότητα να ανέβουν απευθείας και οι δύο δεύτερες ομάδες ( Καματερό-Φαίακας Κέρκυρας ) αλλά και  η σκέψη να δώσουν μπαράζ. Το ερωτηματικό αφορά τον αριθμό των ομάδων στην Α1, εάν θα είναι δηλαδή, 12 ή στο μονό αριθμό 13.

Νίκος Δελαγραμμάτικας           

No comments