«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Δημήτρης Σκάρλος σημειώνει: «Κανένας ιός δεν μπορεί να αφαιρέσει την αισιοδοξία και τη δημιουργικότητά μας» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Ημερολόγιο Καραντίνας» στο greekhandball.com: Ο Δημήτρης Σκάρλος σημειώνει: «Κανένας ιός δεν μπορεί να αφαιρέσει την αισιοδοξία και τη δημιουργικότητά μας»



Στο «Ημερολόγιο Καραντίνας» του greekhandball.com έγραψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης (ΣΥΠΧΕ), Δημήτρης Σκάρλος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή του.

« Σάββατο 2 Μαΐου 2020,

Καθώς διανύουμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και της καραντίνας λόγω covid-19, ανακαλώ όσα συνέβησαν στο διάστημα που προηγήθηκε.

Εν καιρώ υγειονομικής κρίσης λοιπόν, μάθαμε τη γλώσσα των λοιμοξιολόγων και εντάξαμε στο λεξιλόγιό μας το «ιικό φορτίο», το «υποκείμενο νόσημα» και την «ανοσία της αγέλης». Κλειστήκαμε στο σπίτι, πήραμε αποστάσεις, τηρήσαμε ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης. Φοβηθήκαμε, απογοητευτήκαμε, απωλέσαμε αδιαμαρτύρητα τις ατομικές ελευθερίες. Ανεχθήκαμε τον διδακτισμό των ΜΜΕ, τον τακτικισμό, τις προστακτικές που μας υποδείκνυαν πως και τι πρέπει να κάνουμε στη διάρκεια του εγκλεισμού (μαγειρέψτε, γυμναστείτε, κοιμηθείτε και πάει λέγοντας). Γελάσαμε μέχρι δακρύων με το ανεξάντλητο χιούμορ που περίσσεψε, καταλάβαμε τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας υγείας στο ΕΣΥ, το 2020, κάναμε Ανάσταση στο μπαλκόνι, κάναμε υπομονή.

Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι οι κρίσεις προάγουν την ανθρωπότητα και μας κάνουν καλύτερους. Το υψηλό και το ωραίο ευδοκιμούν σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας. Μπορούμε ωστόσο να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία που αποκτήθηκε και τη γνώση που αποκομίσαμε και κυρίως να αξιοποιήσουμε τη λογική και την κριτική μας ικανότητα.

Συνεχίζουμε λοιπόν, σοφότεροι με ψυχραιμία, δύναμη, αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Γιατί, όλα αυτά κανένας ιός, όσο επιθετικός και αν είναι δεν μπορεί να μας τα αφαιρέσει.
Καλό μήνα και καλή λευτεριά σε όλους!».

No comments