«Σφίγγει» ο κλοιός, ήρθε η ώρα των αποφάσεων - Το χάντμπολ οδεύει προς την οριστική διακοπή, με ανάδειξη Πρωταθλητών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Σφίγγει» ο κλοιός, ήρθε η ώρα των αποφάσεων - Το χάντμπολ οδεύει προς την οριστική διακοπή, με ανάδειξη Πρωταθλητών



Πολλαπλασιάζονται οι «φωνές» για οριστική διακοπή στις διοργανώσεις της τρέχουσας σεζόν, με ανάδειξη Πρωταθλητών. Ακόμα και αυτοί που ήταν υπέρμαχοι της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου, βλέπουν πως τα περιθώρια όλο και στενεύουν, καθώς ο χρόνος πιέζει.
Η κατάσταση δεν μπορεί να μεταβληθεί εύκολα ούτε με τις νέες δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά το άνοιγμα των γυμναστηρίων από την επόμενη εβδομάδα, αλλά ούτε και με την απάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, προς τον ΠΑΟΚ.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία έχει προαναγγείλει ότι έως την Τρίτη (19/05), ημέρα κατά την οποία αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις στο Δ.Σ., θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών με την Πολιτεία και με συντελεστές του αθλήματος, ώστε να έχει πλήρη εικόνα των απόψεων όλων.
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έλαβε χώρα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, συνάντηση με τους Προέδρους του ΣΥΠΧΕ, Δημήτρη Σκάρλο και του ΠΣΑΧ, Στάθη Ζαμπούνη. Παρόντες από πλευράς ΟΧΕ ήταν ο Πρόεδρός της, Κώστας Γκαντής και ο Γενικός Γραμματέας, Κώστας Σταματιάδης. Οι προπονητές τάσσονται, επίσης, υπέρ της οριστικής διακοπής, όχι μόνο για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, αλλά και για να μην διαταραχθεί και άλλο η ομαλότητα της επόμενης σεζόν. Εκτίμησή τους είναι, επιπλέον, πως δεν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να επανέλθουν αγωνιστικά οι αθλητές στο επίπεδο που ήταν προ περιοριστικών μέτρων, λόγω κορονοϊού, για να παίξουν μέσα στον Ιούνιο.
Τις επόμενες ημέρες, λοιπόν, η ΟΧΕ πρόκειται να ζητήσει τις θέσεις των σωματείων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, όπως όλα δείχνουν, «ψηφίζει» οριστική διακοπή, χωρίς, ωστόσο, να θεωρηθεί η αγωνιστική περίοδος 2019-20 ως μη γενόμενη.

No comments