Τ. Χειβιδόπουλος: «Πηγαίνουμε για αναδιάρθρωση, οριστικοποίηση των συστημάτων μέσα στις επόμενες ημέρες» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τ. Χειβιδόπουλος: «Πηγαίνουμε για αναδιάρθρωση, οριστικοποίηση των συστημάτων μέσα στις επόμενες ημέρες»



Για την απόφαση της ΟΧΕ να διακόψει οριστικά τα Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών του ελληνικού χάντμπολ με ανάδειξη Πρωταθλητών, για το αίτημα του Διομήδη Άργους για τελικό Κυπέλλου τον Σεπτέμβρη και για τα σχέδια ενόψει της συνέχειας, μίλησε χθες (19/05) στην ιστοσελίδα, sport-fm.gr, το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Τάσος Χειβιδόπουλος.
Υπογράμμισε: «Δεν νομίζω ότι υπήρχε μέλος του Συμβουλίου, που να μην ήθελε να κριθεί ο Πρωταθλητής στο γήπεδο, καθώς επίσης και κανένα σωματείο, πράγμα που διαπιστώσαμε και από την κουβέντα, που είχαμε, και με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Υπήρχαν, όμως, κάποιες αντικειμενικές προϋποθέσεις, τις οποίες έπρεπε να μελετήσουμε».
Όσον αφορά στον Διομήδη Άργους και στον τελικό Κυπέλλου, ανέφερε: «Στο Άργος εκφράζεται η άποψη να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου τον Σεπτέμβρη. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει, διότι τον Σεπτέμβριο θα έχουν σχηματιστεί άλλες ομάδες».
Σχετικά με την ανάδειξη της ΑΕΚ ως Πρωταθλήτριας στην Handball Premier, τόνισε: «Παρά το ότι υπήρχε ισοβαθμία, ο Πρωταθλητής βγήκε με βάσει την προκήρυξη στις ισοβαθμίες, όπως συνέβη και σε άλλα προηγμένα Πρωταθλήματα. Με τη σειρά της κατάταξης θα δοθούν και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια του χρόνου».
Για τα σχέδια, αναφορικά με το μέλλον, επεσήμανε: «Πηγαίνουμε για αναδιάρθρωση. Δεν θα υποβιβαστεί κανείς. Θα δούμε, αν θα ισχύσει για ένα ή για δύο χρόνια. Σκεφτόμαστε σοβαρά τον γεωγραφικό διαχωρισμό σε ομίλους, για να μειώσουμε το κόστος, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά. Ακόμα, όμως, δεν είναι κάτι επίσημο και θα προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες. Δίνουμε την δυνατότητα στις ομάδες να παίξουν το Πρωτάθλημα στο μισό. Ο τρόπος θα αποφασιστεί.
Έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με τα μέλη και αυτό θα είναι προς όφελος των ομάδων.
Η μόνη εκκρεμότητα, που υπάρχει σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, είναι τι γίνεται με τα ηλικιακά Πρωταθλήματα και δη με τα μοριοδοτούμενα. Θα υπάρξει επόμενη απόφαση, όταν υπάρχει σαφής ενημέρωση από την Πολιτεία. Ήταν ανέφικτο να παρθεί άλλη απόφαση.
Η επιτροπή Πρωταθλημάτων, στην οποία είμαι Πρόεδρος, θα οριστικοποιήσει τις προτάσεις, που έχει, τις επόμενες ημέρες, για το τελικό σύστημα».

No comments