Η Έλβερουμ απέκτησε τον Γάλλο σούπερσταρ, Λουκ Αμπαλό και πέτυχε την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του νορβηγικού χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Έλβερουμ απέκτησε τον Γάλλο σούπερσταρ, Λουκ Αμπαλό και πέτυχε την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του νορβηγικού χάντμπολ



Σε μια ηχηρή μεταγραφή προχώρησε η Έλβερουμ, η οποία απέκτησε τον σούπερσταρ, Λουκ Αμπαλό, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου χάντμπολ. Ποτέ στο παρελθόν, νορβηγική ομάδα δεν κατάφερε να πείσει αθλητή τέτοιου μεγέθους και έτσι, αναμφισβήτητα, η μετακίνηση του Αμπαλό αποτελεί την μεγαλύτερη στην ιστορία του νορβηγικού χάντμπολ.
Ο 35χρονος Γάλλος δεξιός εξτρέμ ανήκε στην Παρί Σεν Ζερμέν από το 2012, έχει δύο χρυσά μετάλλια (2008, 2012) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει αναδειχθεί τρεις φορές  (2001, 2006, 2009) Παγκόσμιος Πρωταθλητής και έχει κατακτήσει, επίσης, τρία (2006, 2010, 2014) Euro, με την Εθνική ομάδα Ανδρών της Γαλλίας. Βεβαίως, διαθέτει πολλές ατομικές διακρίσεις. Ο Αμπαλό σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του στο χάντμπολ για τουλάχιστον μία σεζόν ακόμα και στη συνέχεια να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.



Ο ίδιος ανέφερε σε δήλωσή του: «Αποφάσισα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Έλβερουμ, αν και  με προσέγγισαν και άλλοι σύλλογοι. Με έπεισαν για το πρότζεκτ τους, μα πάνω απ΄ όλα για τον επαγγελματισμό τους. Έπαιξα, με την Παρί, εναντίον της Έλβερουμ, εκτός έδρας, μπροστά σε 12.000 φιλάθλους. Η ατμόσφαιρα, η στήριξη των Νορβηγών φιλάθλων προς την ομάδα τους, το καλωσόρισμα που είχαμε, συνέβαλε στην απόφασή μου. Αυτές είναι στιγμές, που θέλω να βιώσω ξανά. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έπαιζα στη Νορβηγία, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η πρόκληση, που περίμενα.
Η Έλβερουμ είναι μια νέα ομάδα, θα μπορούσα να προσφέρω την εμπειρία μου, στο Πρωτάθλημα, αλλά κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα κάνουμε τα πάντα, για να μην είμαστε αουτσάιντερ, αλλά αντίθετα μια ομάδα που προκαλεί φόβο και νικά. Θα δουλέψω σκληρά, όπως πάντα, για να συνεχίσω με τη Γαλλική Εθνική ομάδα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. Ευχαριστώ ολόκληρη την πόλη του Έλβερουμ, τους χορηγούς, τα επιτελεία, αλλά και τον Σάντερ Σάγκοσεν, για την υποστήριξή τους».

No comments