Η 'μέρα που το Άργος επιφύλασσε υποδοχή ηρώων στον Διομήδη (vid) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η 'μέρα που το Άργος επιφύλασσε υποδοχή ηρώων στον Διομήδη (vid)



Ο Διομήδης Άργους είχε κατακτήσει το Challenge Cup στις 28/05/2012, και η πόλη του Άργους επιφύλασσε υποδοχή ηρώων, σαν σήμερα (29/05), κατά την επιστροφή των «Λύκων» από την Ελβετία, όπου η ομάδα είχε τεθεί αντιμέτωπη με την Βάκερ Τουν.

Ο Διομήδης Άργους δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο, καθώς και το βίντεο που ακολουθεί, στη σελίδα του, στο Facebook:

«Μετά από μία ξέφρενη νύχτα πανηγυρισμών ήρθε η ώρα της αντάμωσης με τους Κυπελλούχους Ευρώπης. Η αποστολή αναμένεται γύρω στις 7 το απόγευμα στο Άργος και από το πρωί επικρατεί αναβρασμός. Όλοι προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους, για να χειροκροτήσουν από κοντά τους Λύκους, όταν φτάσουν. Για πολλούς, δεν θα καταστεί εφικτό μιας και είναι εργάσιμη 'μέρα. Παραμονή Πανελλαδικών και η ''γκρίνια'' περισσεύει! Έστω και για λίγο τα παιδιά θέλουν να είναι και αυτά εκεί!


Το ιστορικό φύλλο αγώνα

Η ομάδα προσγειώνεται λίγο μετά τις 5 και η πρώτη έκπληξη τους περιμένει, αφού αντικρίζουν πάνω από 200 φιλάθλους, που ταξίδεψαν από το Άργος, για να είναι εκεί για το πρώτο χειροκρότημα γεμίζοντας με συνθήματα και κόρνες την έξοδο του αεροδρομίου. Μια μικρή γεύση από ό, τι θα συμβεί λίγες ώρες αργότερα, αφού ταυτόχρονα ο κόσμος στην πλατεία συγκεντρώνεται...
Το κονβόι αναχωρεί με τις σημαίες να κυματίζουν σε όλη τη διαδρομή. Στην είσοδο της πόλης οι κόρνες των λεωφορείων δίνουν το σύνθημα. Ερχόμαστε! Από το νοσοκομείο και όλα τα καταστήματα στο δρόμο μέχρι την κεντρική πλατεία του Αγ. Πέτρου, μαθητές από τα μπαλκόνια των φροντιστηρίων, όλοι βγαίνουν να πουν και αυτοί, με το δικό τους χειροκρότημα, το μεγάλο ευχαριστώ. Οι παίκτες ενθουσιασμένοι τραγουδούν και χαιρετούν τον κόσμο ανυπομονώντας να φτάσουν στην πλατεία και να δουν τον κύριο όγκο. Λίγα μέτρα, πριν φτάσουν, φαίνονται οι αστυνομικοί, που προσπαθούν να κρατήσουν τον δρόμο ανοικτό και τον κόσμο μακριά. Αρχίζουν και καταλαβαίνουν! Η φωνή τους δυναμώνει μέσα στο λεωφορείο, όπως θα δείτε στο 03.00 του βίντεο, όταν η πλατεία και το πάρκο πλέον φαίνονται καθαρά και διαπιστώνουν τι επικρατεί.
Πάνω από 5.000 άτομα περιμένουν να τους αγκαλιάσουν και να τους χειροκροτήσουν. Φίλαθλοι και μη είναι εκεί, τους χαιρετούν και εκφράζουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους για την μοναδική αυτή επιτυχία. Να κάνουν το Άργος την πρώτη επαρχιακή πόλη, που γιορτάζει ευρωπαϊκό τίτλο, σε οποιοδήποτε άθλημα. Και αυτό χάρη στους «Λύκους» του Διομήδη!
Το πιο όμορφο πολύχρωμο κουβάρι από παίκτες, προπονητές, διοίκηση και φιλάθλους, είναι έτοιμο να γλεντήσει την κατάκτηση του Challenge Cup, μέχρι αργά, σε χαρακτηριστικές σκηνές, όπως καταγράφηκαν από τα μέσα της εποχής».

No comments